Tariful maxim al RCA: 7.500 lei

0
3388
rca
După protestul transportatorilor de azi din Piața Victoriei s-a ajuns la o înțelegere cu ASF. Tariful maxim a fost stabilit la 7.500 lei. Unii transportatori sunt încă nemulțumiți.

Cele câteva sute de mijloace de transport care blocau Piaţa Victoriei, protestând împotriva tarifelor mari la RCA, s-au retras din faţa Executivului, după ce organizaţiile transportatorilor au ajuns la un numitor comun cu ASF în privinţa tarifelor medii de referinţă, după ce s-a convenit asupra îngheţării tarifelor medii la maximum 7.500 lei.

De la 12.000 lei la 7.500

,,Trecem astfel de la tarife nesimţite de 12.000 lei la un maxim de 7.500 de lei. Acesta va fi plafonat pentru cele de marfă. Dispar şi acele înţelegeri, discrepanţe create artificial de marile companii de asiguratori. Este o mare victorie, nu a mea, a celor care au protestat azi aici, a transportatorilor din 22 de oraşe care au ieşit în stradă”, a declarat Augustin Hagiu, preşedintele FORT. Unii transportatori au rămas pe poziţie în faţa Executivului, protestând împotriva tarifelor mari la poliţia de răspundere civilă auto (RCA), chiar şi după ce unii dintre lideri au anuţat că s-a ajuns la un acord la limitare a tarifului RCA la 7.500 de lei pe an pentru un camion.

Mai sunt nemulțumiți

”Mă aşteptam să fim chemaţi la masa rotundă a negocierilor, cu Guvernul, cu ASF. Dacă nu suntem chemaţi să discutăm, continuăm protestul. Mesajul este că nu plecăm de aici. Continuăm protestul până când se va stabili un preţ al poliţiei RCA de referinţă pentru totodeauna, nu doar pentru şase luni, aşa cum a stabilit Guvernul, ieri, prin ordonanţă de urgenţă. Nu comentez motivele pentru care unele organizaţii nu s-au raliat protestului nostru”, a declarat Augustin Hagiu, preşedintele FORT pentru MEDIAFAX.

A cerut reluarea dialogului

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat instituţiilor cu atribuţii în domeniu- ASF, Consiliul Concurenţei şi Guvernul-să reia dialogul cu transportatorii şi companiile de asigurări pentru deblocarea situaţiei actuale, a precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi. Purtătorul de cuvânt a mai spus că este important ca Autoritatea de Supraveghere Financiară, Consiliul Concurenţei şi Guvernul să identifice în cadrul dialogului instituţional instrumente adecvate pentru ca problemele transportatorilor să capete nu doar o rezolvare imediată, ci una pe termen lung.

Potrivit Poliţiei, la protest au fost 160 de camioane şi 235 de alte maşini: taxiuri, microbuze, autobuze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here