Astăzi, despre ROMSOFT și CLAUDIA URSĂȚEANU. Despre o zi dintre acelea în care ne bucurăm de faptul că justiția poate fi și altfel decât a descris-o în celebra pictură Calumny of Apelles – Sandro Botticelli.
O inspecție fiscală, pasiuni locale, un Raport de Inspecție Fiscală cu Decizie de Impunere invalidate în timp, cutume, răzbunări ieftine, plângere penală AJFP Vâlcea, două dosare penale apărute din neant, Tribunalul București-Secția II penală-instanță de fond-condamnare la 8 ani cu executare în închisorile patriei, hotărâre pronunțată de un judecător care într-o normalitate judiciară ar fi fost în incompatibilitate. Vom reveni cu detalii.
Percheziții multiple în care nu au fost identificate elemente de fraudă fiscală, urmărire penală finalizată în 8 zile lucrătoare de consacratul procuror Marian Drăgulescu, proces penal cu multe semne de întrebare, foarte multe zone albe în dosar, probe administrate unilateral, divergențe majore între rezultatele procedurii fiscale și rezultatele procedurii penale, expertize solicitate de instanța de fond, fără prejudiciu, o hotărâre de condamnare a Tribunalului București, copie a rechizitoriului, pronunțată de jud. Georgiana Iorguță pe o altă societate comercială decât cea care constituia obiectul cauzei.
Aproape șapte ani de prezențe în fața Tribunalului București, a celui de la Râmnicu Vâlcea și a Curților de Apel Pitești și București, infinite note de ședință, audieri martori, discuții privind incidența Deciziei Curții Constituționale nr. 102/2021, audiere și din nou audiere inculpat, concluzii orale și iar concluzii.
De atunci, zeci de situații limită, prezentări de înscrisuri probante și, după ani și ani, complete instruite de la Tribunalul Vâlcea și Curtea de Apel Bucureșți, cunoscătoare de legislație, dar mai ales imparțiale, constată că fapta nu există, se obțin achitări pe linie, fără 8 ani în închisorile patriei, fără pedeapsă complementară și fără nicio obligație de a achita prejudicii ipotetice.
Instanța de apel validează teza conform căreia operațiunile nu pot fi reale în procedura fiscală și fictive în cea penală. Simplu, de manual. Dar infinit de greu pentru toți cei implicați în acest dosar.
Echipa extinsă de apărare: Fiscalitate – av. Gabi Rusu, Fond – av. Marian Nazat, av. Cristian Stefan, av. Obancia Antoniu, av. Valerică Florea, Apel – av. dr. Cosmin Costaș, av. Lia Pricope, av. Marian Nazat, av. Conf. Dominic Pop, av. Marian Tudor, av. Andrei Nițu, Experți – doamna Mary Elsa Pârvan, doamna Laura Profeanu și domnul Dorin Constantinescu, echipă care a reușit să aducă argumente astfel încât adevărul să fie absolut recunoscut prin soluții de achitare și de câstigare a proceselor asociate.
Într-o normalitate juridică astfel de erori ar fi incriminate, în mioritica țară românească NU.
Erorile judiciare se întâmplă în liniște, autorii acestora sunt promovați, judecătorii care distrug destine trăiesc liniștiți în oaza lor de bunăstare.
Nimic nu poate compensa distrugerea psihică și fizică a celor inculpați pe nedrept, energia canalizată în apărare în detrimentul business-ului și banii pierduți în 6 ani de agonie. Timpul este, din păcate, o resursă epuizabilă.
Vom prezenta în următoarele numere ale publicației noastre această situație intolerabilă, relatată, cu documente probante, de Claudia Ursățeanu, un om de afaceri care a avut curajul să lupte pentru dreptate.
INCREDIBIL dar adevărat, de la 8 ani cu executare plus 4 pedeapsă complementară, la achitări pe linie și soluții favorabile în procesele conexe, fără acorduri de recunoaștere de teama zilelor negre pe care ar fi putut să le petreacă în detenție, fără denunțuri, doar cu multă determinare în demonstrarea adevărului.
Pentru a fi cât mai aplicați pe subiect prezentăm, pe scurt, deciziile instanțelor unei situații dincolo de limitele juridice:
- TB-Hotărârea nr. 743/2020 din data de 09.07.2020 emisă de Tribunalul București în dosarul nr. 10702/3/2020
(…) condamnă pe inculpata URSĂȚEANU CLAUDIA MIHAELA,(…) la pedeapsa principală de 8 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, faptă din perioada 14/01/2013 – 30/05/2013.
(2) . În temeiul disp. art. 67 al. 2 din C.p. rap. la art. 9 al. 1 din Legea nr. 241/2005 aplică inculpatei URSĂȚEANU CLAUDIA MIHAELA pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b și g din C.p., (…) pe o durată de 4 ani.
(3). În baza art. 65 al. 1 și 3 din C.p. interzice inculpatei URSĂȚEANU CLAUDIA MIHAELA exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b și g din C.p., ca pedeapsă accesorie (…)
- (1). Pronunțată în ședința publica din 09/07/2020.
PREȘEDINTE, Jud. lorguțã Georgiana
Important de menționat este faptul că doamna judecător Iorguță Georgiana, în trei ani de „cercetare judecătorească” pe fond, nu a înțeles nici măcar care este firma responsabilă civilmente – fapt atestat de consemnările din hotărârea de condamnare.
- Tribunalul Vâlcea-Hotărârea nr. 194/2021 din data de 04.11.2021 emisă de Tribunalul Vâlcea în dosarul nr.
3413/90/2019
În baza art. 16 lit. 1 șitera b, teza I cu aplicarea art. 52 alin. 3 cod procedură penală:
Achită pe inculpata Ursățeanu Claudia Mihaela, ………..
Respinge acțiunea civilă formulată de Agenția Națională de Administrare Fiscală Direcția
General Regional a Finanțelor Publice Craiova – Administrația Județeană a Finanțelor Publice
Vâlcea……….
Dispune ridicarea măsurilor asiguratorii luate în cursul urmăririi penale.
Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.
Președinte Jud. Mugurel Gheorghiță
- CA Pitești-Hotărârea nr. 427/2022 din data de 04.05.2022 emisă de Curtea de Apel Pitești în dosarul nr. 3413/90/2019
În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedura penală, respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea și partea civilă Statul Român prin Agenția Națională de Administrare Fiscală Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vâlcea, împotriva sentinței penale nr. 194/04.11.2021 pronunțată de Tribunalul Vâlcea în dosarul nr. 3413/90/2019 și a Încheierii din data de 04.11.2021 (…)
Președinte, Jud. Ilenuța Bădiceanu Jud. Ionuț Scarlat Comănescu
- CAB-Hotărârea nr. 1195/2022 din data de 22.09.2022 emisă de Curtea de Apel București în dosarul nr. 10702/3/2020
(…)
Desființează în totalitate sentința penală apelată și rejudecând:
În baza art. 396 alin. 1, 5 rap. la art. 16 alin. I lit. b teza I Cod procedură penală achită pe inculpata Ursățeanu Claudia-Mihaela (…)
Definitivă.
PREȘEDINTE, Doinița-Luminița Nițu JUDECĂTOR, Mihai-Paul Cozma
- Hotărârea nr. 292/2023 din data de 09.03.2023 emisă de Tribunalul București în dosarul nr. 29908/3/2022 (…)
Respinge acțiunea formulată de reclamanta STATUL ROMÂN PRIN AGENȚIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ, cu sediul în București, sector 5, STR-APOLODOR, nr. 17, în contradictoriu cu (…) ROMSOFT BUSINESS RESTART SRL (…) și URSĂȚEANU CLAUDIA MIHAELA,
Pronunțată prin grija grefei azi, 09.03.2023.
Sentință rămasă definitivă.
PREȘEDINTE
Jud. Tatiana Severin
Rezultatul final confirmă faptul că, în ciuda imperfecțiunilor și greutăților, sistemul nostru judiciar își poate îndrepta greșelile.