Saptamana Financiara cere Demisia de Onoare a domnului Vicepresedinte BRD Claudiu Cercel

1
6952

Distinse domnule Claudiu Cercel,

in urma articolelor de mai jos aparute in Saptamana Financiara si tinand cont de normele de prudentialitate bancara, de riscul de contagiune reputationala pe care il reprezentati pentru BRD Societe Generale va solicit DEMISIA DE ONOARE din pozitia de Vicepresedinte pe care o aveti la BRD Romania.

BRD JUMULITĂ DE MAFIA ŢIGĂNEASCĂ DIN SINTEȘTI ÎN COLABORARE CU DRAGOȘ DIACONESCU,FOST OFIŢER DIE, CU DANA BĂJESCU, DIRECTOR DE SUCURSALĂ ŞI CU CLAUDIU CERCEL, UNUL DINTRE VICEPREŞEDINŢI – O POVESTE DE-A VALMA CU ANALFABEŢI, OFIŢERI, PROCURORI ŞI EXPERŢI BANCARI

DIICOT indus în eroare de mafia ţigănească din Cornetu-Sintesti, în strânsă colaborare cu mafia din BRD. Vicepreşedintele BRD, Claudiu Cercel, ale cărui jocuri murdare fuseseră descoperite de “Vulpea” cea isteaţă, reuşeşte să îl inducă în eroare pe fostul Preşedinte BRD, Guy Poupet.

BRD leaks – Wilde Rose Metal. DIICOT a fost indus în eroare de mafia din BRD formată din Claudiu Cercel, vicepreşedinte BRD, Dana Bajescu, fost director grup Dorobanţi şi Marius Mazilescu, director grup Mari Clienţi Corporativi

Daca un client oarecare, ar fi articolul unor anchete penale-asa cum sunteti dumneavoastra, daca ar fi subiectul unor articole de presa documentate, daca ar fi chemat la DNA in legatura cu anchete privind credite frauduloase, dca avocatul lui -asa cum este cazul dvs- ar trage o teapa unei banci, acel client NU ar primi niciodata un credit de la BRD sau oricare alta banca din cauza riscului reputational.

De ce acest risc reputational nu  exista in cazul lui Claudiu Cercel mentinut in functie la nivelul BRD ca vicepresedinte desi este si afost anchetat, desi este subiect de presa si va mai fi, desi are un risc reputational EVIDENT, substantializat si exigibil ?

CUM si DE CE va permiteti sa nu va dati demisia din pozitia de vicepresedinte BRD cand casa dvs a fost perchezitionata, cand numele dvs apare in rechizitorii, cand sunteti fost arestat pentru o perioada scurta de timp, banuit, suspectat si cercetat pentru fapte incompatibile cu pozitia de bancher, cand in casa dvs au fost gasite instrumente cu urme de folosire a drogurilor, cand avocatul dvs Nasty Vladoiu a dat o teapa de 700,000 euro grupului bancar BRD al carui ANGAJAT sunteti si  care va plateste salariul ?

Domnule Claudiu Cercel dvs nu aveti onoare si reputatie?

Ce exemplu dati dvs in banca proprie cand refuzati credite unor clienti pe temeiul riscului reputational dar in cazul dvs aveti dubla masura si nu aplicati aceeasi regula?

Va trimitem alaturat un nou articol/analiza facut cu multa truda.

Articolul il puteti gasi la linkul urmator….

https://www.sfin.ro/recomandari/brd-leaks-wilde-rose-metal-diicot-a-fost-indus-in-eroare-de-mafia-din-brd-formata-din-claudiu-cercel-vicepresedinte-brd-dana-bajescu-fost-director-grup-dorobanti-si-marius-mazilescu-director-g/

Va dam din nou posibilitatea sa comentati si sa aveti un punct de vedere pe tema acestui articol,va invitam la un interviu in care sa va spuneti punctul de vedere– desi ne-ati refuzat in scris ( prin reprezentantul bancii BRD dl Traian Traicu- responsabil de comunicare BRD ) si asta  dupa ce avocatii dvs de la Stoica si Asociatii ne au cerut imperativ si ne au somat  sa va publicam un drept la replica…

Pana la clarificarea proceselor si a situatiei dumneavoastra din punct de vedere penal VA SOLICITAM DEMISIA din sistemul bancar, spre curatarea acestui sistem si pentru protejarea riscului reputational al bancilor care nu trebuie sa dea credite analfabetilor functionali, persoanelor fara educatie financiara.

Sistemul bancar trebuie sa si elimine din propriul corp profesional asa zisii specialisti care ajuta/inlesnesc tepele,sau sub conducerea carora se petrec asemenea fapte( intotdeauna plateste seful cand sub el se petrec fapter ilicite) creditele neperformante si /sau sunt cercetati in legatura cu asemenea presupuse activitati.

Dupa ce veti fi achitat, va invitam sa va reangajati la BRD pe aceeasi pozitie daca sunteti atat de performant si capabil profesional.

Cu speranta ca va doriti sa protejati BRD si sistemul bancar ,

Saptamana Financiara


UPDATE 1

Cu privire la întrebările adresa de dumneavoastră prin mesajul email din 15.11.2018, vă transmit următoarele precizări:

  1. Unul dintre avocatii dlui vicepresedinte BRD- Cludiu Cercel, dl Nasty Vladoiu, cel care l-a reprezentat pe dl Claudiu Cercel vicepresedinte BRD in dosarul legat de creditele neperformante luate de tiganii din Sintesti (respectiv dl MIhai Stan alis Teodorescu)- Mafia din Sintesti, a fost beneficiarul unui credit de 700.000 Euro, obtinut de la BRD, prin filiera cunoscuta, coordonata de Dana Bajescu, care a devenit, rapid, neperformant. Aprobarea acestui credit a fost girata de domnul Claudiu Cercel, seful Danei Bajescu. Nu vi se pare acest fapt un conflict de interese? Cum a fost posibil ca dl avocat sa fie si martor in proces si aparator al dlui Cercel?

Afirmația „Aprobarea acestui credit a fost girata de domnul Claudiu Cercel” este falsa. Nu am avut și nu am nicio  legătura cu vreun credit acordat domnului Nasty Vladoiu și nici competențe în acordarea, monitorizarea, recuperarea de credite.

Susțineți, totodată, ca Dl Nasty Vladoiu a fost “si martor in proces si aparator al dlui Cercel”. Calitatea de avocat a D-lui Vladoiu a încetat, prin efectul legii, odată cu citarea ca martor în același dosar. Citarea d-lui Vladoiu ca martor nu a avut legatura cu mine, nu a avut nicio consecinta in arhitectura cercetarii penale si nu a fost în niciun fel sub controlul meu, reprezentând o decizie a procurorului de caz.

Contrar celor afirmate de dumneavoastră, nu am fost niciodată superior ierarhic sau “șef“ al D-nei Dana Băjescu, iar acest aspect este evidențiat în cadrul normativ al băncii. De altfel, același cadru normativ specifică persoana căreia i se subordona D-na Băjescu. Prin urmare, afirmațiile dumneavoastră nu sunt adevărate.

  1. Cum expicati faptul ca desi este cercetat in mai multe dosare penale, dl Claudiu Cercel continua sa fie mentinut in functia de vice-presedinte al BRD desi reprezinta un risc reputational si de imagine pentru BRD in timp ce o persoana normala dar implicata politic sau mediatic, fara a avea probleme de imagine sau reputationale, nu poate avea acces la un credit pe care il va restitui, pentru ca politica bancii este de a nu credita persoane care reprezinta un risc reputational pentru banca? Vi se pare normal ca in aceste conditii, de atentie deosebita asupra riscului reputational al bancii, un vicepresedinte sa fie mentinut in functie aducand, el insusi, prejudicii de imagine, reputationale nu numai bancii ci si intregului sistem bancar?

Lucrez în sistemul bancar de peste 25 de ani și în tot acest timp am acționat în respectul cadrului legal și în conformitate cu bunele practici ale domeniului financiar-bancar. În toată această perioadă am continuat să beneficiez de încredere și susținere formală din partea conducerii superioare a băncii.

  1. In scurt timp, Saptamana Financiara va publica date si fapte concrete cu privire la o investigatie privind o serie de acuzatii concrete aduse domnului Claudiu Cercel cu privire la detinerea de instrumente folosite in mod obisnuit la consumul de droguri… Desi dosarul a fost clasat, acuzatiile sunt pietrificante. La o perchezitie din anul 2011 in casa lui Claudiu Cercel au fost gasite instalatii artizanale aduse din Olanda de fiul sau, instalatii pe care au fost gasite, de un laborator tehnic din Romania, urme de droguri. Fiul lui Claudiu Cercel declara ca nu a folosit droguri. Claudiu Cercel la fel. Instalatiile au fost declarate ca fiind cumparate drept obiecte de ”artizanat”. Cum poate un asemenea personaj sa fie Vicepresedintele grupului BRD?

Cu privire la așa zisul consum de droguri la care faceți referire, încercând să îl asociați cu subsemnatul și cu fiul meu, minor la acea dată, astfel cum chiar dumneavoastră recunoașteți, DIICOT a clasat cauza respectivă prin Ordonanța nr. 44/D/P din data de 13.06.2014 “intrucat nu exista probe ca vreo persoana a comis infractiunea”. Prin urmare, acuzațiile „pietrificante” de care vorbiți nu au nicio bază reală.

Cu stima,

Claudiu Cercel

Director General Adjunct

BRD – Groupe Société Générale


UPDATE 2

Stimate domnule Cercel Claudiu,

Am primit la redactie raspunsurile dvs la intrebarile d-lui Schiponca, Redactor Sef al Saptamanii Financiare si avem pentru dumneavoastra cateva intrebari spre a lamuri lucrurile.

Asadar la intrebarea nr 1 legata de un credit de 700,000 euro acordat de BRD catre avocatul Nasty Vladoiu, vad ca incercati sa confuzati oamenii spunand ca nu ati avut nici o legatura cu acest credit.

Intrebarea e simpla – a luat avocatul dumneavoastra  Nasty Vladoiu un credit de 700.000 euro de la BRD, credit  pe care nu l-a mai platit niciodata si acest credit a devenit neperformant?

Negati ca ati fost  reprezentat  de avocatul Nasty Vladoiu -acelasi care a avut si calitatea de martor in dosarul creditelor frauduloase luate de tiganii din Sintesti?

A fost sau nu avocatul dvs?

Erati sau nu Vicepresedintele Bancii BRD- banca pagubita de de avocatul dumneavoastra cu 700,000 de euro?

Vedeti sau nu vreun conflict de interese sau macar de reputatie sau macar de morala intre a fi reprezentat de un avocat care da o teapa bancii BRD si a fi angajat al aceleiasi banci in calitate de Vicepresedinte deci sef al tuturor departamentelor de sub dvs deci si al celor care dau credite?

De ce va faceti ca nu intelegeti cand e atat de simplu?

2. In calitatea dvs de sef al BRD -Vicepresedinte, erati ierarhic superior tuturor angajatilor BRD mai putin Presedintelui deci erati si seful Danei Bajescu.

Erati sau nu superior ierarhic ca pozitie doamnei Dana Bajescu? Negati relatia de prietenie, de conlucrare, de amicitie si de cunoastere a doamnei fosta directoare BRD Dana Bajescu?

In ce calitate corespondati /vorbeati/comunicati printre altele si cu Dana Bajescu?

3. V-am pus o intrebare clara legata de riscul reputational pe care il reprezentati pentru banca. Dvs ne raspundeti ca sunteti sprijinit formal de conducerea bancii.
Noi va intrebam –reprezentati sau nu un RISC IMENS REPUTATIONAL pentru banca BRD si pentru intreg sistemul bancar din Romania?
BRD si dvs ca bancher  acordati credite persoanelor cercetate penal? -Va dam noi raspuns -NU
 
Acordati credite persoanelor aflate in scandaluri mediatice asa cum sunteti dumneavoastra? Va dam noi raspunsul-NU
Acordati credite persoanelor cu ”expunere politica”, ”mediatica si invinuitilor sau suspectilor sau condamnatilor”? Va dam noi raspunsul-NU
De ce? Pentru ca reprezinta UN RISC REPUTATIONAL  si de imagine pentru banca.
Raspundeti la intrebarea- va considerati o persoana care induce un risc reputational bancii unde lucrati si intregului sistem bancar din Romania aruncand o lumina de neincredere asupra sistemului bancar prin calitatea de urmarit penal, invinuit, perchezitionat,cercetat in dosarele de frauda bancara si retinut in diverse situatii de catre organele de ancheta ale statului roman?
3. Referitor la perchezitia domiciliara  efectuata la dumneavoastra acasa , perchezitie cu ocazia careia  au fost confiscate dispozitive folosite la consumul de droguri va rugam sa raspundeti la urmatoarea intrebare:
Se mentioneaza sau nu in materialul de ancheta ca exista o analiza tehnica , care evidentiaza ca acele dispozitive au fost folosite le consumul de droguri? Conform raspunsurilor dvs, daca dvs nu ati consumat droguri si va credem, daca fiul dvs care le a adus din Olanda nu a consumat droguri si l credem, cum va explicati ca ele au fost folosite asa cum arata concluziile raportului tehnic de analiza?
Cine  ar fi folosit  droguri in casa dumneavoastra bancher, Vicepresedinte al Grupului BRD?
Domnule Cercel noi nu v-am acuzat ca dumneavoastra le-ati folosit, ci am scris ca in casa dvs au fost gasite aparate si dispozitive folosite la consumarea drogurilor si ca un raport de analiza ar fi stabilit ca s-au folosit acele aparate si ca SUNT urme de droguri pe ele. Cunoasteti legea din Franta de exemplu?
Stiti ca exista conotatie penala in tarile civilizate europene ( de exemplu Franta de unde vine dl Frederich Bloch seful dumneavoastra ) pentru persoanele in casa carora se gasesc dispozitive care au fost folosite la consumarea drogurilor?
Vi se pare ca a gasi in casa lui Claudiu Cercel asemenea aparate la o perchezitie este sau nu un RISC REPUTATIONAL transferat catre sistemul bancar si catre BRD?

1 COMMENT

  1. Dezvaluiri de senzatie ! Droguri in casa unui Vicepresendinte de banca ! Drogurile nu au venit singure in casa lui Cercel Claudiu, ci au fost negociate si cumparate de la traficanti de droguri .

    Sa negociezi cu traficantii de droguri e CULMEA REPUTATIEI FINANCIARE. Mai apoi acelasi vicepresedinte se ia de jurnalisti ca l-au dat in vileag! Tupeu de bancher ipocrit !

    Mai exista in Europa vreun caz similar de Presedinte sau Vicepresedinte de banca prins cu droguri in casa, luate probabil de la traficanti ? Cu siguranta NU. DOAR LA BRD ! RUSINE !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here