Rata curentă a absorbţiei fondurilor europene pe cadrul financiar 2007-2013 a crescut cu 6,15 puncte procentuale, la 89,08%

0
1220
fonduri-ue

Din datele autorităţilor, publicate pe fonduri-ue.ro. mai reiese şi că absorbţia efectivă a rămas la acelaşi nivel în luna martie.

Cheltuielile eligibile solicitate Comisiei Europene în limita alocării Programelor Operaţionale se cifrau la peste 16,72 miliarde euro. În ceea  ce priveşte absorbţia efectivă, aceasta a rămas la acelaşi nivel ca şi în luna precedentă, respectiv la 79,23% (14,88 miliarde euro).

Pe Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POSCCE), rata de absorbţie curentă era de 100%, pe Programul Operaţional Asistenţă Tehnică – 100%, pe Programul Operaţional Sectorial Mediu – 84,48%, pe Programul Operaţional Regional – 93,41%, pe Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – 90,81%, pe Programul Operaţional Sectorial Transport – 81,07%, iar pe Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative – 100%.

Autorităţile estimează o rată de absorbţie a fondurilor europene de 85% din alocarea Uniunii Europene pe cadrul financiar 2007-2013, reiese dintr-o prezentare din 3 martie de-a lui Gabriel Friptu, director general adjunct, Direcţia Generală Programare, SMIS, Coordonare Sistem şi Evaluare Programe Europene din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Citeste si  „SĂPTĂMÂNA FINANCIARĂ” cu Dan Bucura, la B1TV - Daniel Dăianu: „Noi, avem venituri extrem de firave la buget şi nu întâmplător, în PNRR, există o secţiune pentru reforma sistemului fiscal astfel încât să avem venituri fiscale superioare. Veniturile noastre bugetare sunt foarte joase.” - Dan Bucura: „Grupul Paval Holding, celebrul Dedeman, a anunţat un profit record de 600 milioane euro. Marja de profit la concurentul Leroy Merlin, fix pentru aceeaşi perioadă, este de 9%. Dacă top 100 retalieri ar declara profit, pe modelul Dedeman, încasările din impozite, la buget, ar fi de 4 ori mai mari.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here