300 milioane de euro – cel mai scump apartament din lume se afla la Monaco

1
7518

Întins pe cinci etaje și echipat cu un tobogan de apă, care duce de la ringul de dans la piscina uriaşă, penthouse-ul din Monaco poate deveni cel mai scump apartament din lume, atunci când fi scos la vânzare anul viitor, la preţul de 300 milioane €.

Descris ca fiind „casa supremă între mare și cer”, cu cei 3.300mp ai săi, penthouse-ul este bijuteria de pe coroana Tour Odéon, un zgârie nori de lux cu 70 de apartamente superfinisate dispuse pe 49 de etaje, situat pe traseul de coastă din Monaco, Riviera franceză.

Dezvoltat de compania imobiliară de lux, Groupe Marzocco, în colaborare cu arhitectul Alexandre Giraldi şi designerul de interior Alberto Pinto, turnul este declarat a fi primul construit în micul principat, după anul 1980, când construcția de clădiri înalte a fost limitată din cauza preocupării administrației de a nu ruina pitorescul coastei din Monaco.

Pentru că se confruntă cu un mare deficit de locuințe și datorită creșterii prețurilor pe piața imobiliară, prințul Albert al II-lea a dat, în urmă cu cinci ani, undă verde acestui proiect.

Aflat la o înălţime de 170 de metri, penthouse-ul include câte o bucătărie pentru fiecare dintre cele cinci etaje, cinci dormitoare, un living, o zonă de servit masa, un cinematograf și o piscină uriaşă.

„Experiență de cinci stele-stele”

Dispunând de servicii de lux, cum ar fi: firmă de catering de lux, serviciu de concierge 24/7, serviciu de închiriere limuzine, hamam, centru spa, sală de fitness si cinematograf, Tour Odéon promite viitorilor rezidenți o „experiență hotelieră de cinci stele, disponibilă în fiecare zi”.

Potrivit cotidianului francez Le Figaro, opt din cele 20 de apartamente, care au fost puse în vânzare până acum, s-au cumpărat cu preţuri cuprinse între 55.000€ și 70.000€ pe metrul pătrat.

Le Figaro mai notează că proiectul de construire a Tour Odéon a stârnit o multitudine de controverse. În 2012, canalul francez de știri LCI, relata că cinci persoane din cadrul proiectului imobiliar sunt cercetate oficial, fiind suspectate de corupție, spălare de bani și alte infracţiuni.

Au existat, de asemenea, plângeri depuse de către rezidenți ai micului oraș francez Beausoleil, care se învecinează cu Monaco, care spuneau că turnul le strică peisajul, luându-le din deschiderea avută până atunci.

Finalizarea întregului proiect este aşteptată în a doua jumătate a acestui an

În cazul în care penthouse-ul va fi vandul la prețul de listă de 300 milioane €, acesta va deveni cel mai scump apartament din lume, cu mult peste valoarea, considerată record, de 100 milioane de dolari (76 milioane €) la care a fost vândut în 2012, penthouse-ul CitySpire din New York.

Tour-Odeon_renderings_Penthouse-aerial-view

7879014

tour-odeon-penthouse

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here