FNGCIMM suspectează „un posibil atac cibernetic sofisticat” asupra site-ului de înscriere Invest IMM

0
1136
FNGCIMM Credite cu dobândă zero

UPDATE: Fondul Național de Garantare Creditelor pentru IMM nu are încă o dată exactă pentru redeschiderea platformei IMM Invest, gestionarea acesteia fiind preluată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Serviciul Român de Informații (SRI). Fondul susține că platforma a fost blocată deoarece a atins 397.000 de accesări pe minut și că nicio firmă nu a fost înregistrată.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a transmis, vineri 17.04, că suspectează un ”posibil atac cibernetic sofisticat” asupra site-ului de înscriere în programul IMM Invest România, portalul s-a blocat „la scurt timp după deschiderea aplicațiilor”.

Comunicatul FNGCIMM:

Portalul imminvest.ro a înregistrat o rata de înscriere de peste 200 aplicatii pe secunda înca din primele secunde de la deschiderea aplicatiei, la ora 10.00,   crestere fiind una exponentiala.

Ambele site-uri, www.fngcimm.ro si www.imminvest.ro au fost blocate la scurt timp de la deschiderea aplicatiei. În etapa de dezvoltare si testare au fost verificate si validate atât conditiile de securitate, cât si condițiile funcționale, în cazul unei suprasolicitari.

Toate aceste elemente ne ridica suspiciuni intemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat. In acest moment, echipa de suport tehnic a aplicatiei depune toate eforturile pentru  remedierea problemelor tehnice.

Echipele noastre fac eforturi deosebite pentru a remedia situatia si ii asiguram pe toti antreprenorii, ca in cel mai scurt timp, procesul de inscriere va fi reluat in parametri optimi.

Subliniem ca principiul de înscriere în program NU este, primul venit, primul servit, iar aplicația va ramane deschisa pâna la sfarsitul acestui an. De asemenea îi asiguram pe antreprenori ca suntem pregatiți sa lucram în regim de permanenta, pentru a procesa toate solicitarile primite in termenul promis.

Ne cerem scuze pentru neplacerile create si va asiguram de intregul nostru suport.

Citeste si 

Credite cu dobanda zero pentru imm-uri începe inscrierea online 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here