Familia Adamescu și incendiul de la arhiva băncilor de lângă București, unde un incendiu se stinge în 5 minute

3
2820

In depozitele din localitatea ilfoveana Darasti, care au ars  mai bine de 48 de ore si care apartin companiei Global Archive Management, printre documentele de la mari banci si corporatii se aflau depozitate si cele de la Astra Asigurari SA, inca de pe vremea cand aceasta era monitorizata de firma de audit financiar KPMG.

Global Archive Management se lăuda acum un an că a achiziționat un sistem prin care 01poate stinge un incendiu în 5 minute.

Incendiul survine exact in momentul in care familia Adamescu depune probele la Tribunalul International de Arbitraj de la Washington (ICSID) in procesul intentat statului roman. In  iulie 2016, Dan Adamescu si fiul sau, Alexander Bogdan Adamescu, au intentat un proces statului roman la ICSID, cea mai cunoscuta instanta internationala de arbitraj comercial.

„La ora depunerii de probe la ICSID, atât de către statul român, cât şi de către compania olandeză prezidată de Alexander Adamescu, probe de importanţă capitală se pare că au ars în incendiul de la Dărăşti. De fapt, în acel loc s-a aflat întreaga arhivă a Astra Asigurări încă de pe vremea auditării sale de către compania KPMG”.

Compania Global Archive Management (GAM) este specializata in depozitarea arhivelor pe hartie si in format electronic ale companiilor. Este cea mai mare arhivă de informații bancare, IFN, asigurări şi chiar retail, în special FMCG.

Compania s-a lăudat în presă acum un an că ar deține cel mai performant sistem de stingere al incendiilor:”Dupa doua minute si jumatate de la declansarea alarmei, gazul incepe sa umple incinta in care se gasesc documewntele, iar dupa cel mult 5 minute de la declansarea sistemului, sursa de foc este stinsa”.

Managerul firmei, Ştefan Ecxarcu declara, într-un interviu, că pentru a proteja cei aproximativ 75.000 de metri lineari de documente din depozitele pe care le are, compania a investit aproximativ 400.000 de euro în montarea unui sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert.

În total, 20.000 de metri cubi de documente, adică peste 220 de kilometri liniari de arhivă, afirma Ştefan Ecxarcu despre depozitele de arhivare.

Un sistem antiincendiu importat din Olanda ar putea fi salvator pentru tonele de documente din arhivele de stat şi ale companiilor particulare, dacă ar fi cuprinse de flăcări. Poate stinge orice vâlvătaie în mai puţin de cinci minute şi este inofensiv pentru oameni. Costă însă o mică avere, aşa că puţini şi-l permit în România, susținea Ştefan Ecxarcu.

3 COMENTARII

  1. Oare cum o actiona acel sistem de stingere, unde a fost testat si mai ales utilizat pana acum pentru aceleasi conditii ca ale lui GAM de la DArasti ? La un asa mare volum de aer 15.000 m.c. cum arata o instalatie de stingere incendii cu gaze inerte ? De ce nu au actionat pompierii cu pulbere si au actionat cu apa ca la depozitele de lemne ? Cate institutii de stat (ministere, autoritati, agentii, institute) au depozitat arhiva la Darasti ? Ce autorizatii are GAM de la MAI -ISU, Arhivele Nationale si cum s-au acordat pentru aceasta hala cofraj destinata arhivarilor ?

  2. Nu era suficient dezastrul pt. firma olandeza, a mai venit si directorul ei sa faca reclama la sistemul olandez folosit de stingere a incendiilor cu tot felul de gaze… !

    • Ăla a reușit să distrugă intr-un an ceea ce au clădit alții în mai bine de 10 ani. S-a crezut mare manager, dar de fapt e un țărănoi pus pe căpătuială. Doar laudă de sine vezi in articolele despre el, anterioare incendiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here