Emag a cumpărat de la Octavian Bădescu 80% din acţiunile firmei de curierat Sameday Courier

0
1972

Antreprenorul Octavian Bădescu şi-a vândut acţiunile la compania de curierat Sameday Courier către eMAG, cel mai mare retailer online din România, care a devenit astfel acţionarul majoritar al companiei, cu 80% din capitalul social.

Lucian Băltaru rămâne CEO al Sameday şi păstrează un pachet de 20% din acţiuni, potrivit unui comunicat al companiei de curierat.

„Prin această tranzacție, Sameday Courier urmărește dezvoltarea accelerată a serviciilor premium de curierat la nivel național prin investiții în tehnologie, rețea și echipă”, precizează compania într-un comunicat.

Sameday Courier își va continua evoluția ca brand independent și va continua dezvoltarea de servicii de curierat, inclusiv din sfera premium, precum livrarea în două ore, livrarea şi preluarea produselor în anumite intervale orare, livrarea şi instalarea produselor voluminoase, livrarea seara şi în weekend.

„Piața de curierat a trecut în era consolidării și creșterii rapide, în care nevoile clienților s-au diversificat și specializat foarte mult. Noi am câștigat multă vizibilitate și am crescut rapid în ultimii ani, aducând pe piață servicii noi de livrare. Mai departe, aveam nevoie de un partener care ne putea ajuta să gestionăm această dezvoltare rapidă. Pentru noi, tranzacția reprezintă o recunoaștere a echipei, a calității serviciilor și a potențialului de dezvoltare pe care Sameday îl are pe piață. Pe lângă noile opțiuni de livrare pentru online, vom continua dezvoltarea serviciilor și pentru celelalte industrii precum, bancar, medical, media&advertising, poștal,” a declarat în comunicat Lucian Baltaru, CEO și acționar Sameday Courier.

La rândul său, Octavian Bădescu a afirmat că a avut mai multe oferte în căutarea unui partener pentru dezvoltarea Sameday.

„Este un moment oportun pe piață și compania poate crește accelerat cu o investiție importantă. Am avut mai multe oferte pe care le-am luat în calcul împreună cu Lucian pentru a găsi partenerul potrivit pentru a duce compania la nivelul următor. Cu eMAG am rezonat imediat pe două planuri: au know-how-ul operațional care va dezvolta Sameday și abordarea pro-client pe care ne-am însușit-o și noi încă de la început,” a declarat Octavian Bădescu, fondator Sameday Courier.

„Sameday Courier are o echipă valoroasă, produse bune și o bază pe care putem construi servicii premium, complementare opțiunilor de livrare actuale, care vor aduce valoare ecommerce-ului dar și celorlalte industrii. Vom investi în tehnologie și echipă pentru a aduce cât mai repede aceste servicii pe piață. De asemenea, vom continua dezvoltarea parteneriatului strategic cu firmele de curierat din piață, în contextul în care numărul de comenzi crește în ritm accelerat, cu peste 50% de la an la an,” a declarat Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Iulian Stanciu a anunţat, recent, că eMAG va introduce, începând din această vară, un serviciu de livrare a comenzilor în anumite intervale orare, la alegerea clientului. Noua opţiune va fi disponibilă iniţial doar pentru produsele livrate de eMAG, apoi, din 2018, şi pentru produsele livrate de partenerii din Marketplace.

Fondată în 2007, Sameday este singura companie de curierat din România specializată pe livrările în aceeaşi zi.

Cifra de afaceri a companiei a crescut în 2016 cu 55%, la 13,4 milioane de lei, faţă de 8,6 milioane lei în 2015. Compania a crescut de patru ori în ultimii patru ani, de la afaceri de 4,3 milioane lei în 2013. Profitul net al Sameday a ajuns anul trecut la 610.000 lei, în creştere cu 33% de la 460.000 lei în 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here