DNA LUCREAZĂ PENTRU DUMNEAVOASTRĂ, CU JALUZELELE TRASE

0
1111

Regulile transparenţei nu se aplică şi în cazul instituţiilor de forţă ale statului. DNA vrea să ştie totul, iar noi, cât mai puţin.

În data de 21.03.2018, printr-o adresă înaintată Ministerului Public, formulată în baza Legii nr. 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, au fost solicitate răspunsuri concrete la câteva întrebări care vizau cererile de ofertă şi documentele aferente licitaţiilor şi achiziţiilor efectuate în perioada 01.12.2008 – 31.12.2017, respectiv deciziile de atribuire ale respectivelor licitaţii, pentru achiziţionarea, aparaturii hardware, de înregistrare ambientală audio-video şi de prelucrare a acestora precum şi a celor pentru achiziţionarea aplicaţiilor software aferente. Totodată, au fost solicitate informaţii referitoare şi la tipul de omologare al respectivelor echipamente.

În data de 02.04.2018, DNA formulează un răspuns prin care I se aduce la cunoştinţă solicitatului că informaţiile cerute sunt exceptate de la accesul public, în baza Ordinului nr.43/2018 emis de Procurorul General al României.

Împotriva acestui răspuns, în urmă cu 3 zile, a fost formulată o reclamaţie administrativă prin care se învederează că Ordinul Procurorului General, nr. 43/2008, nefiind clasificat şi nici publicat în Monitorul Oficial, nu ar putea produce efecte în sensul clasificării documentele solicitate.

Rămâne de văzut dacă această reclamaţie va fi capabilă să ridice puţin jaluzelele DNA, măcar la această fereastră. Vă ţinem la curent!

reclamatie administrativa DNA Strutinsky Gabriel Sorin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here