Combinatorii IT – De unde avea angajatul Orest Robciug sa transfere in Elvetia pe conturi cifrate 500,000 euro in 2003?

0
4804
Orest Robciug
Am descris pe larg in mai multe seriale combinatiile si spagile asa numitilor intermediari care au piratat sistemele de licitatii in domeniul IT din Romania… Daca ar fi cineva interesat de adevarul acestor lucruri ar fi foarte simplu ca DNA sa  intre in baza de date arhivata de brokerul Cristian Sima si sa se verifice de unde vin  banii ( aici doar un exemplu de O TRANSA  de 500,000 euro-pentru ca sunt mai multe ) trimisi de Orest Robciug- beneficiarul si “taticul” combinatorilor din licitatiile  IT?

Papusarul si cel care platea toate spagile directorilor din ministere, combinatorul tuturor discutiilor cu Autoritatile Contractante si “creatorul” caietelor de sarcini celebre care au dus la anchete laborioase efectuate de DNA-distinsul Orest Robciug-“angajat ” al unei corporatii la cel mai inalt nivel pe de o parte si ” expeditorul” unor transe interesante de milioane de euro  in conturi cifrate din Elvetia pe de alte parte e prezent in povestile brokerului Sima….Redam mai jos cateva din consideratiile brokerului fugar…poate va acorda cineva atentie…

“Eu m-am oferit în 2013, prin avocatul meu Doru Costea la DNA, să dau toate arhiva, să o predau și să și îi ajut să o înțeleagă, că e foarte greu să înțelegi o arhivă care are conturi cifrate. Multe din conturi i-am ajutat eu să le deschidă în Elveția de exemplu. DNA inițial mi-a dat un răspuns să o depun la registratură, iar noi am râs că era vorba de două dube” a dezvăluit Cristian Sima .

“Bănuiesc că pot să afle multe lucruri, mai ales la ce anchete se vehiculează prin presă și pot să îi ajut eu. Deci trebuie să înțelegeți un lucru. În arhiva asta, interesant nu e că Orest Robciuc îmi transfere într-un cont în Elveția 500.000 sau Gabi Marin și eu mă joc la bursă ți îi pierd sau îi câștig. Important e că acele conturi, de unde vin acești bani, pot fi identificate că sunt toate cifrate cu aceste personaje. Iar acolo, pe acele conturi, dacă DNA vrea să ancheteze va găsi o rețea imensă plus va găsi o grămada de bani pentru că pe acolo treceau șpăgile” a precizat fostul broker.

“În 2014 s-a dus domnul Doru Costea la DNA, a avut o discuție cu un procuror care a spus clar că e foarte interesat de această arhivă și că vom fi contactați. Nu am fost contactați niciodată. În schimb a doua zi după ce v-am spus că vin la dumneavoastră la emisiune, respectiv joi dimineață, avocatul meu a primit un telefon și luni se va duce la DNA să discute problema arhivei” a afirmat Sima despre evolușia cererii sale

“Nu avut timp, nu au avut oameni care să priceapă sau pur și simplu nu au vrut să găsească și lucruri care ar compromite persoane mult mai importante decât câțiva politicieni și oameni de afaceri” a precizat brokerul întrebat de ce nu a preluat DNA arhiva.

“Pot lua această arhivă și pot folosi nimic din ea la un moment dat dacă nu se duc pe fir și anchetează mai departe” a completat Cristian Sima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here