Bulgaria – România – 1 milion – 50.000!!!

0
4172
Bulgaria - România

Patronatele din turism anunță că în acest an am depășit un milion de turiști pe litoral. Doar 50.000 sunt însă străini. În Bulgaria au fost peste un milion de turiști străini.

Turismul românesc este în colaps, dar noi ne îmbătăm în continuare cu apă rece. Un anunț al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), arată că am avut pe litoral în această vară un milion de turiști ,, lucru nemaiîntâlnit în ultimii 20 de ani, crescând atât numărul turiştilor români, cât şi cel al turiştilor din străinătate,,.

950.000 de români și 50.000 de străini

Reprezentanţii federaţiei au arătat că anul acesta a fost bun pentru hotelierii de pe litoral, cu creşteri înregistrate atât la numărul de turişti români, cât şi al celor sosiţi din străinătate. FPTR a organizat, marţi, în staţiunea Neptun, o întâlnire privind analiza acestui sezon estival, întâlnire la care au fost invitaţi reprezentanţi ai ANT, ai autorităţilor locale, ai agenţiilor de turism şi ai hotelurilor de pe litoral.„Impresia este de creştere foarte mare datorită lunii august, dar luna mai a fost o lună cu scădere, iar luna iunie a fost cu o creştere foarte mică, de 2 – 3 la sută. Creşteri mari au fost în lunile iulie şi august, de 16 – 17 la sută. Per total, estimat până la sfârşitul acestui sezon, care se va încheia pe 17 septembrie, creşterea este de aproximativ 11 la sută la turişti români şi 10 la sută la turişti străini, ajungând astfel la un 950.000 de turişti români pe litoral şi 50.000 de turişti străini, în structuri clasificate. Este pentru prima oară după 20 de ani când depăşim cifra de un milion de turişti pe litoralul românesc”, a declarat prim-vicepreşedintele executiv al FPTR, Dragoş Răducan.

Chartele către Varna s-au înmulțit cu 50%

Nimeni nu a vorbit de faptul că această creștere de turiști pe litoralul românesc s-ar putea datora problemelor politice din Turcia, care au început la mijlocul lunii iulie. În mod cert mulți români au renunțat la ideea de a merge în Turcia din acest motiv și probabil au ales litoralul românesc. Dar adevărul îl aflam după ce căutăm numărul de turiști străini de pe litoralul bulgăresc. Cu Grecia nu ne putem compara. Găsim o declarație a ministrului de resort bulgar Nikolina Angelkova: ,,Doar charterele către Varna au crescut în această vară cu 50%!

Nemții aleg Bugaria, nu România

Aflăm apoi că în 2015 la bulgari au fost 620.000 de turiști germani, jumătate alegând litoralul. Și că estimările pentru 2016 arătau faptul că bulgarii mizau pe un milion de turiști pe litoral. TUI Group a anunțat că numărul de turiști pe litoralul din Turcia a scăzut cu 40% și că în principal cei care doreau să meargă în Turcia au ales Grecia și Bulgaria.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here