Artmark – LIVE – Joi, 23 februarie, vezi aici LICITAȚIA SPORT MEMORABILIA – ISTORIA UNUI SIMBOL: OȚELUL GALAȚI

0
2092
Artmark - LIVE - Joi, 23 februarie, vezi aici LICITAȚIA SPORT MEMORABILIA - ISTORIA UNUI SIMBOL: OȚELUL GALAȚI

Joi, 23 februarie, orele 19:30, Artmark, Palatul Cesianu-Racoviţă

Licitaţia Sport Memorabilia – “Istoria unui simbol: FC Oțelul Galați”

Supercupa României, Cupa UEFA Intertoto, meciuri naţionale şi internaţionale, victorii însemnate. Dar şi desfiinţări, mutări ale lotului în alte oraşe, schimbări ale numelui, faliment. Acesta ar fi pe scurt destinul dramatic al echipei de fotbal Oţelul Galaţi, născută în 1964, altădată "campioana provinciei".

Adunarea creditorilor F.C. Oțelul a decis să folosească platforma Casei de Licitații Artmark pentru a pune în vânzare obiectele ce au definit istoria sportivă a clubului. Începând cu seara de 23 februarie 2017, istoria topită a Oţelului va rămâne doar în inimile suporterilor şi ale colecţionarilor. La mai bine de jumătate de secol de la înfiinţarea echipei gălăţene, Marca "Oţelul", precum și dreptul de utilizare a acesteia, dar și palmaresul echipei, format din 80 de cupe, sunt puse în vânzare prin licitaţie de către administratorul F.C. Oțelul, aflat în insolvență, la un preț de pornire de 9.000 euro.

Suporterii Oţelului vor mai putea achiziţiona: o colecţie de portrete-caricaturi ale jucătorilor (26 de desene – preț de pornire 1000 de euro); istoria F.C. Oțelul Galați în imagini, colecția oficială de fotografii și afișe a clubului (106 piese – preț de pornire 3.500 de euro); echipament sportiv (peste 200 de piese de echipament), printre care trei tricouri alb-roşu şi nouă tricouri albastru-negru, cu care s-a jucat în Liga Campionilor, alături de peste 20 de tricouri cu care s-a jucat în Liga I.

Conduşi de-a lungul vremii de antrenori celebri precum: Cornel Dinu, Marius Lăcătuş, Ilie Dumitrescu, Dorinel Munteanu, oţelarii au marcat istoria fotbalului românesc. FC Oţelul Galaţi rămâne una dintre echipele emblematice ale României, cu zeci de mii de suporteri nu doar în Galaţi, ci în toată România.

Va mai renaşte vreodată gloria acestei echipe? Doar timpul ne va putea spune cum se va transforma acest destin oţelit, această istorie topită.

Urmăriţi licitaţia fără alte angajamente sau participaţi efectiv pe ArtmarkLive ori prin telefon la nr. 0737 383 976.LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here