Altex, ȋn topul celor mai valoroase brand-uri românești

1
2197

Altex, liderul pieței electro-IT din România, a înregistrat o creștere de 31% a valorii brand-ului,  urcând în clasamentul celor mai valoroase brand-uri românești, potrivit evaluării Brand Finance, companie globală independentă de evaluare și strategie de brand. Studiul Brand Finance include și analiza portofoliilor românești, pentru acele companii care exploatează mai mult de un brand pe piață, unde Altex ocupă a doua poziție ȋn top.

”Este o recunoaștere a valorii brand-ului Altex, un brand cu rădăcini puternice consolidate în peste 30 de ani pe piața din România, care confirmă că strategia, direcția și acțiunile întreprinse în beneficiul clienților sunt cele potrivite. Strategia omnichannel, garanția celui mai mic preț din România, susținută prin programul ,,de 2X diferența”, extinderea portofoliului de produse și servicii care îmbunătațesc experiența clienților nostri ne-au ajutat să ne consolidăm poziția ȋn piața de retail și, bineȋnțeles, ȋncrederea clienților”, spune Carmen Căpitănescu, manager de marketing, Altex România.

Altex este cu un pas înainte și s-a adaptat continuu schimbărilor din retail,  restricțiilor, dar și nevoilor cosumatorilor, de la ȋnceputul pandemiei. Investițiile în tehnologie, infrastructură și servicii au avut scopul de a oferi clienților cea mai bună și sigură experiență de cumpărături.

În ultimii doi ani, liderul pieței de electro-IT din România a pus mare accent pe tehnologizare. Altex a implementat, în toate magazinele din țară, un sistem inteligent și performant de etichete electronice, care facilitează corelarea în timp real a prețurilor, dar și oferă o mai bună vizibilitate a prețului la raft. A înlocuit sistemele traditionale de semnalizare pe hartie cu ecrane digitale, cu conținut centralizat si controlat din consolă. Iar pentru o experință cât mai facilă de cumpărături online, a upgradat site-ul altex.ro și a creat propria aplicație.

Ȋn același timp, a diversificat gama de produse comercializate atât ȋn magazinele fizice, cât și online și a introdus servicii noi. Printre acestea se numără transportul gratuit pentru comenzile de peste 100 de lei, livrarea ȋn doi oameni pentru produsele voluminoase, până la ușa clientului, finanțarea flexibilă, atât de nevoi personale, cât și pentru bunuri, creditul ,,Bani gheață”, care se oferă clienților cash, până la 10.000 de lei, asigurări, extra garanții, servicii de turism, prin Altex Travel, abonamente la electricitate și gaz.

Despre ALTEX România

Altex este lider pe piața de retail din România, cu peste 125 de magazine deschise în țară. În aproape trei decenii de la ȋnființare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

Încă de la ȋnceput, compania Altex și-a propus să ofere produse de calitate adecvate nevoilor consumatorilor și soluții de finanțare accesibile.

Serviciul de 2X diferența versus alte magazine online sau offline asigură clienților cel mai mic preț din România.

Altex și-a diversificat, de-a lungul timpului, și serviciile, nu doar produsele. Pentru a-și ajuta clienții să aibă acces la finanțare, Altex a înființat Credex, o companie de credite de consum, care oferă soluții optime de finanțare la dobânzi scăzute, pentru achiziția articolelor de pe website și din rețeaua națională de magazine. Din 2021, prin serviciul Altex Travel, clienții Altex au posibilitatea să ȋşi achiziționeze vacanțe direct din magazinele Altex și Media Galaxy, dar și online, pe www.altextravel.ro.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here