Un producător important de mezeluri din România va boicota firmele cu acționariat austriac în cazul neaderării la Schengen

0
551

Voicu Vușcan este administratorul companiei Elit SRL Cugir, Alba, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, acesta anunțând că, în cazul refuzului primirii României în spațiul Schengen, acesta nu va mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac începând cu data de 1 Ianuarie.

Dacă se întâmplă ceea ce toată lumea prefigurează, după ziua de astăzi, nu îmi va fi dor de Viena, de schi în Austria, de OMV, Petrom, Omniasig, Raiffaisen, BCR, Pfanner, Atomic, Fischer, Frey Wille, Julius Meinl, Humanic, Red Bull, Swarovski. Am fost buni 30 de ani să plătim dobânzi băncilor austriece, să le dăm pe nimic petrol, gaze și paduri, să cheltuim la Parndorf și ski în Austria. De la 1 Ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac. Poate aceasta palmă, pe care o luăm azi, va reuși să ne trezească, și să nu mai fim acel popor de tâmpiți, despre care vorbea Petre Țuțea. În Schengen sau în afara lui, pentru majoritatea dintre noi nu contează prea mult, nu ne schimbă viața în niciun fel, dar dacă ne simțim mândri că suntem români, este momentul să întoarcem foaia, și să lovim fiecare dintre noi, cu armele pe care le avem“, a transmis acesta, pe contul de socializare.

Elit, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 637,4 milioane lei (129,5 milioane euro), în creştere cu 3% faţă de anul precedent, când compania a avut afaceri totale de 619 milioane lei (128 milioane euro), pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Sursa foto: Facebook / Voicu Vuscan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here