Cătălin Antohe și Radu Gănescu – invitații Săptămânii Financiare, ediția 9 decembrie 2022

0
721

În cadrul emisiunii Săptămâna Financiară de la Profit News TV din această vineri:

  • RADU GĂNESCU – Președinte COPAC

BIO Cătălin Antohe

Cătălin Antohe este proprietarul și redactorul-șef al publicației Cetățeanul.net, începând cu anul 2016.

Anterior, acesta a lucrat ca și:

  • Reporter de Investigații la Evenimentul Zilei,
  • Reporter Senior de Investigații la Ziua News,
  • Șef al Departamentului “Eveniment-Investigațiila România Liberă,
  • Redactor-Șef Adjunct la Ziarul Curentul,
  • Reporter Special în cadrul Departamentului de Anchete al publicației Cotidianul,
  • Redactor-Șef Adjunct la Jurnalul,
  • Șef al Departamentului “Economic” la Evenimentul Zilei.

Acesta este de profesie jurnalist, activând în mass media centrală de aproape 30 de ani, din care peste 20 de ani fiind dedicați presei de investigații.

Cătălin a realizat mai multe anchete care au dus la declanșarea de investigații oficiale ale organelor statului, îndeosebi în domeniul economic.

Acesta a absolvit cursurile Academiei de Studii Economice din București.

Despre Cetățeanul.net

Echipa de jurnaliști de la publicația Cetățeanul.net vine cu o îndelungată experiență în presă, la cele mai titrate cotidiane și televiziuni din România –Evenimentul Zilei”, „Pro TV”, „România Liberă”, ”Adevărul”, „Gândul”, „Ziarul Financiar”, ”Cotidianul”, fiind specializați atât în reflectarea activităților din administrația publică, cât și în realizarea de investigații jurnalistice.

Ziarul electronic „Cetățeanul” a fost înființat pentru a contribui, prin informarea cititorilor și implicit a autorităților, despre marile probleme, unele penale, din administrația publică, dar și despre activitatea ei de zi cu zi.

Pe site-ul Cetățeanul puteți citi lucruri și fapte neștiute, subiecte care sunt „tabu” în celelalte redacții – afaceri de zeci de milioane de euro, hotărâri de consiliu strâmbe, licitații publice trucate, achiziții dubioase etc.

În același timp, publicația rămâne credincioasă menirii de a informa despre toate proiectele și activitățile administrației, cu impact direct asupra cititorilor.

BIO Radu Gănescu

Radu Gănescu este Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) din anul 2013.

Acesta este și pacient cu talasemie majoră.

Din anul 2005 Radu este și Președintele Asociației Pacienților cu Talasemie Majoră din România.

Este un susținător al dezvoltării asociațiilor de pacienți și al drepturilor pacienților.

Din 2015 face parte din boardul Forumului European al Pacienților, iar în 2018 a fost ales Vicepreședinte.

Despre COPAC și Proiectul ROCCAS II – Sud-Muntenia

Misiunea Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) este de a sprijini pacienţii şi organizaţiile de pacienţi să acţioneze unitar şi eficient pentru apărarea şi promovarea drepturilor pacienţilor.

Titlul proiectului ROCCAS II – Sud – Muntenia„Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale”

Codul proiectului (SMIS): 136828

Valoarea totală a proiectului: 23.859.231,79 lei

Data începerii proiectului: 06.11.2020

Data finalizării proiectului: 29.12.2023

Locaţia proiectului:

  • România
  • Regiunea Sud – Muntenia
  • Judeţe: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman

Managerul de proiect: Prof. Univ. Dr. Gheorghe Cristian

Obiectivul general: Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, prin creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal pentru 50,001 de persoane din regiunea Sud-Muntenia, dintre care minim 59% aparțin grupurilor vulnerabile.

Obiectivele specifice:

OS1 – Conștientizarea și promovarea necesității derulării programului complex de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal pentru 50,001 persoane din regiunea Sud-Muntenia, prin derularea de activități de informare, educare și conștientizare specifice, destinate grupurilor țintă și publicului larg, la nivel de individ, grup și comunitate, având în vedere că accesul la servicii depinde de adresabilitatea populației și de gradul de conștientizare al propriilor nevoi legate de sănătate și drepturile la serviciile de sănătate.

OS2 – Îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin derularea unui program complex de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal pentru 50,001 persoane din regiunea Sud-Muntenia, identificate în cadrul proiectului, provenind în special din grupuri vulnerabile, trimiterea la medicul specialist a 2,104 persoane, prin asigurarea de servicii și mijloace de suport care să crească accesul la servicii medicale specializate și tratament, prin reevaluarea periodică a pacienților și elaborarea de rapoarte, studii și propuneri de politici publice pe baza datelor obținute în urma screeningului.

OS3 – Asigurarea funcționalității unui centru de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal în cadrul Institutului Clinic Fundeni în vederea depistării constante a leziunilor precanceroase colorectale, inclusiv după finalizarea intervenției.

OS4 – Crearea unui sistem concret de asigurare a protecției datelor cu caracter personal în conformitate cu prevederile legale în vigoare și întreprinderea tuturor măsurilor necesare pentru procesarea acestora în condiții optime de securitate, pe parcursul derulării proiectului.

OS5 – Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, având ca prioritate creșterea accesului la servicii durabile și de înaltă calitate, prin utilizarea de metode și instrumente de inovare socială, precum și prin realizarea unui program de screening de cancer colorectal, la nivel regional, nediscriminatoriu și adaptat grupului țintă pentru 50,001 persoane, respectiv facilitarea accesului la servicii de specialitate și tratament pentru 2,104 persoane, în cadrul căruia vor fi utilizate metode și instrumente de inovare socială și vor fi promovate principiile nediscriminării, egalității de șanse și dezvoltării durabile în realizarea intervențiilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here