Specialista în denunțuri IT de la DNA-Irina Socol-identitate protejată triplă și personalitate multiplă

0
2018

Prietena Anei Maria Pătru, denuntatoarea Irina Socol a obtinut, la cerere, alte doua identitati de martor protejat in dosarul fostei sefe AEP. Cu girul lui Onea, Ana Maria Pătru a fost infundata pe declaratii date de aceeasi persoana, cu tripla identitate. Tribunalul Bucuresti a cerut si obtinut declasificarea identitatilor si a probelor “cheie” din dosar, care sunt de fapt discutii despre curcani abia taiati.

Este oficial! Denuntatoarea si cei doi martori cu identitate protejata din dosarul fostei sefe AEP Ana Maria Pătru sunt una si aceeasi persoana, respectiv fosta buna prietena a lui Pătru, Irina Socol, patroana SIVECO. Acest lucru a iesit la iveala abia zilele trecute, ca urmare a solicitarii Tribunalului Bucuresti de declasificare a identitatilor martorilor folositi in dosar sub o identitate protejata si a unor inscrisuri in baza carora DNA Ploiesti, mai exact procurorii de caz Lucian Onea, zis Lucica, si Ceraselea Raileanu au trimis-o in judecata pe Ana Maria Pătru.

Raspunsul primit de la DNA Ploiesti a venit la circa o luna de la data la care a fost solicitata declasificarea identitatilor martorilor protejati si a unor suporti optici, iar precizarile unitatii de elita condusa pana mai recent de Onea vin sa arunce in aer dosarul lui Pătru.

Lumea Justitiei a intrat in posesia unei adrese  pe care noul sef al DNA Ploiesti, procurorul Marin Nicolae, a trimis-o la Tribunalul Bucuresti in dosarul nr. 47338/3/2016, document in care se recunoaste faptul ca identitatea si numele real al martorilor cu identitate protejata din dosarul lui Pătru, respectiv “Vranceanu Constantin Marius” si “Mocanu Denisa”, este de fapt “SOCOL IRINA”. Statutul de martor cu identitate protejata a fost atribuit, potrivit inscrisurilor, “la solicitarea martorului” in doua cauze diferite, care ulterior au fost conexate, toate aceste evenimente avand loc in 2016, cu putin timp inainte ca Ana Maria Pătru sa fie luata din casa la 6 dimineata de mascati pentru a fi aruncata dupa gratii si tinuta pana in ajunul Craciunului.

Deloc surprinzator, declaratiile celor doi “martori cu identitate protejata” erau extrem de importante in cauza, fiind cele  care au contribuit la inculparea lui Pătru. Audierea in instanta a “martorilor cu identitate protejata” nu a fost lipsita de incidente. Sustinem aceasta intrucat, din informatiile noastre, in timpul audierii “martorului” Vranceanu Constantin Marius – care primise o identitate beton – barbatul, probabil emotionat, si-a incurcat sexul, in sensul in care, in loc sa vorbeasca despre persoana sa la modul masculin, a inceput sa vorbeasca despre el la modul feminin. Deh, si pentru profesia de martor cu identitate protejata iti trebuie o pregatire.

Sub aceste identitati, in decurs de doar o luna, Irina Socol a dat nu mai putin de cinci declaratii. Absolut incredibil, in ziua in care Irina Socol a dat declaratii la parchet sub nume propriu, a dat declaratii si sub identitatea de “Vranceanu Constatin Marius”, dar si sub identitatea de “Mocanu Denisa”, cei trei fiind audiati, chipurile, la un interval de cate 10-15 minute.

Practic, in acest moment in dosarul Anei Maria Pătru exista cinci declaratii facute de Irina Socol, doua fiind date sub identitatea reala, doua sub numele de “Mocanu Denisa” si o declaratie data de “Vranceanu Constantin Marius” .

La aceasta situatia incredibila s-a ajuns pentru ca, probabil, procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu nu s-au gandit ca vor fi vreodata declasificate identitatile martorilor protejati si demascat modul in care s-a ajuns la inculparea fetisului lui Onea, Ana Maria Pătru.

Oare ce se intampla la DNA Central sau la PICCJ in timpul in care Onea facea nenorocirile de la Ploiesti? Dat fiind ca, astfel cum a declarat, vorbea zilnic cu sefa sa Laura Codruta Kovesi, nu putem sa nu ne intrebam: chiar nu stia Laura Kovesi de nenorocirile lui Onea? Si mai mult, ce pazea Procurorul General al Romaniei, Lazar, in acea perioada?

Tripla identitate atribuita unei singure persoane de catre DNA Ploiesti, care intamplator era si apropiata de Ana Maria Pătru, nu este insa singura nenorocire facuta de elitistii DNA. Potrivit inscrisurilor in posesia carora Lumea Justitiei a intrat, la dosarul Anei Maria Pătru au aparut, in urma declasificarii dispuse de judecatoarea Elena Brandusa Gheorghe de la Tribunalul Bucuresti, si unele dintre documentele pe care Lucian Onea le-a clasificat “secret de serviciu”. Documentele insa, nu indeplineau criteriile legale pentru a fi clasificate, din moment ce informatiile din cuprinsul acestora nu au legatura nici cu cauza, si nu prezinta informatii care pot primi aceasta clasificare. Cine vreodata s-ar gandi sa secretizeze intr-un dosar penal de “mare coruptie” discutiile purtate de inculpata din dosar cu bunica sa despre curcanii taiati la tara? Ei bine, Onea si Raileanu!

Potrivit unei adrese trimise de actulul sef al DNA Ploiesti, procurorul Nicolae Marin, la IGPR – Directia de Operatiuni Speciale, in baza mandatelor de supravghere tehnica nr. 981 si 983/ UP din 11.11.2016, au fost obtinute 4 pagini de “informatii”, precum si un suport optic, care au fost clasificate “secret de serviciu”.

Odata cu declasificarea acestora, prin dispozitia Tribunalului Bucuresti, aflam si continutul lor care, asa cum veti constata, nu are nicio legatura cu cauza de “mare coruptie”, ci cu niste curcani pe care “Mica”, bunica Anei Maria Pătru, cea care de altfel a fost adusa in baston la DNA Ploiesti, i-a taiat in ziua respectiva, si din care voia sa ii trimita si nepoatei sale unul.

Celelalte note de redare ale discutiilor de la dosar care au fost declasificate, dincolo de faptul ca nu au legatura cu cauza, nu o privesc pe Ana Maria Pătru, căci dialogurile si SMS-urile clasificate de Onea si acum declasificate de Tribunalul Bucuresti nu ii apartineau fostei sefe AEP. ci sotului acesteia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here