RAPORTUL ANUAL AL PROPRIETĂŢILOR DE LUX

RAPORTUL ANUAL AL PROPRIETĂŢILOR DE LUX

Prețul mediu de pornire, pentru o proprietate de lux la nivel mondial, este de $ 2.200.000. Dar, cât de mult costă o proprietate de lux pe piețe cum ar fi Singapore, Londra și Toronto? Este prețul tipic pe 1 ft 2 (30,48 cm2) de 300 de dolari sau de 3000 de dolari?

Contextul local, cererea și oferta toate sunt prinse în prețurile găsite pe diverse piețe imobiliare, fiecare având caracteristici unice. În raportul proprietăţilor de lux, din anul 2016, am luat în considerare factorii care definesc proprietăţile din punctul de vedere al prețurilor, al formei de proprietate din fiecare piață de lux și am evaluat modul în care oraşele în care se găsesc se poziţionează în ceea ce priveşte costurile relative.

Multe dintre centrele de prim rang la nivel mondial, ca şi resorturile folosite ca a doua casă, sunt destinaţii care continuă să aibe prețuri excepționale. Un instantaneu al primelor 36 de locaţii imobiliare de lux (vezi graficul de mai jos), relevă faptul că, din punct de vedere al preţului pe 1 ft2 în hub-urile economice la nivel mondial, Hong Kong, Londra și New York sunt cele mai scumpe piețe imobiliare de lux din întreaga lume, la o distanţă semnificativă faţă de celelalte.

Case care valorează milioane de dolari în majoritatea celorlalte piețe sunt evaluate la preţuri cuprinse între 200 şi 1.100 dolari pe 1 ft2. Excepția de la această regulă este reprezentată de micul oraș-stat Monaco, care conduce detaşat, toate celelalte piețe cu o medie de peste 4.500 dolari pe 1 ftpentru locuinţele de lux.

Graficul următor prezintă o imagine limpede a valorilor relative ale proprietăţilor de lux din întreaga lume.

Prețurile sunt calculate pe 1 ft2 şi sunt luate în calcul doar proprietăţile a căror valoare se ridică la peste 1 milion de dolari.

1

Monaco se află pe primul loc înregistrând cel mai mare preţ pe 1 ft2, urmat de Hong Kong şi Londra. Preţul mediu pe 1 ft2 fiind de 4.500 dolari

MONACO: 4.500 dolari, preţ mediu pe 1 ft2

12

Clima ideală și frumuseţea coastei înalte din zona de sud-est a Franței a făcut din micul oraş-stat Monaco destinaţia favorită a celor îndrăgostiţi de soare şi de navigaţie. Cel mai important Grand-Prix de Formula 1, din lume, portul pentru iahturi, promenada strălucitoare și cazinourile pline de farmec, au făcut din a doua cea mai mică națiune din lume cea mai scumpă destinaţie din punct de vedere al preţului proprietăţilor imobiliare. Aici se vinde în medie cu un preţ de 4.500 dolari 1 ft 2 (30,48 cm2), mai mult decât dublu faţă de următorul, cel mai mare oraș sau țară din întreaga lume. Acest domeniu elegant, cu vedere spre Port Hercule ne dezvăluie unul dintre idilicele peisaje ale Rivierei Franceze.

LONDRA: 1,930 dolari, preţ mediu pe 1 ft2

123

O casă cu patru camere în Notting Hill îmbină farmecul istoric cu facilități de arta modernă într-un oraș cosmopolit. Un oraş cosmopolit încă de la începuturile sale ca avanpost roman antic (Londinium), Londra se află în fruntea indicelui de lux 2016, cu o medie a prețului de vânzare pe piață de 2.356.000 dolari. Londra este extrem de dorită de cumpărătorii internaționali și are în prezent mai multe proprietăți de peste 1 milion de dolari oferite spre vânzare, decât orice alt oraș. În 2015, Londra a înregistrat a doua cea mai scumpă vânzare de proprietate rezidențiala din lume la un preţ de 140.000.000 dolari (92.000.000 lire sterline) pentru o proprietate situată în Prime Central Londra.

Aceasta minunată proprietate, de patru camere de lux situată în mult doritul Notting Hill valorează aproximativ 7.000.000 de dolari.

HONG KONG: 3,000 dolari, preţ mediu pe 1 ft2

luxury home

Vibrantul oraș port Hong Kong se situează pe locul doi în lume, după Londra, în privinţa preţului de vânzare pentru o proprietate rezidențiala. Anul trecut, a fost achiziţionată o casă de familie pentru 194,000,000 dolari. Preţul reşedinţelor de lux începe aici de la 5.000.000 dolari, în medie, 3.000 de dolari pe 1 ft2. Hong Kong este, de asemenea, locaţia cu cel mai mare preț plătit vreodată pe 1ft2  rezidenţial, de 19,563 dolari.

NEW YORK: 1,930 dolari, preţ mediu pe 1 ft2

luxury new york

Cu ferestre uriaşe, din podea până în tavan și o vedere uimitoare, acest apartament de lux de pe West 23rd Street, este tipic pentru Chelsea, unul dintre cele mai dorite cartiere din Manhattan. Binecunoscut în Statele Unite ca fiind cea mai costisitoare locaţie, New York-ul se situează, pe locul patru în topul celor mai scumpe orașe, pentru reşedinţe de lux din întreaga lume, la preţul pe 1ft2. Poate că nici un cartier din Manhattan, nu ilustrează mai bine evoluția constantă a pieței de lux a orașului decât Chelsea, unde elita lumii artistice domină străzile 9 și 10 Avenue și High Line. Acestea sunt pline de flori proaspete și spațiu verde, de-a lungul unei foste linii de cale ferată industrială. Noile apartamente de lux au devenit deja emblematice ca şi această clădire situată pe West 23rd Street. Neil Nenari a proiectat clădirea cu o reședință rafinată situată la etajul 12.

PARIS: 960 dolari, preţ mediu pe 1 ft2

paris luxury

Paris oferă un acces de neegalat la artă și cultură, precum și proprietăți de lux rafinate și elegante, așa cum este şi acest apartament Beaux Arts situat în apropierea Champs-Élysées. Oraşul Luminii rămâne un simbol internațional de lux și stil. Cu concentrația sa neegalată de artă, cultură, arhitectură, artă culinară și modă, Paris face parte din orice listă de locații de top de lux din întreaga lume. Case cu stil, de la apartamente la construcţii noi Beaux Art, se găsesc pe marile bulevarde cu copaci înfrunziţi, ale orașului. Case care valorează milioane de dolari se vând, în medie, cu preţuri de sub 1.000 de dolari 1 ft2. Orașul este acum unul dintre cele mai puțin costisitoare noduri economice europene pentru proprietăți de lux iar prețurile se situează cu 20% mai jos decât nivelul maxim atins, în anul 2011.

MIAMI: 750 dolari, preţ mediu pe 1 ft2

florida

În Miami, Florida, acest condominiu superb situat la înălţime, în Apogee South Beach oferă vederi aeriene minunate către Miami și Oceanul Atlantic. Oraşul neonului, Miami, este transformat elegant, prin construirea de apartamente de lux, sofisticate, de-a lungul malului iconic al oceanului, stabilind un nou standard pentru interioare cu vederi spectaculoase la prețuri ridicate. În 2015, orașul a doborât recordul regional, cu un preţ de 55.000.000 de dolari pentru un penthouse nou construit. Valorile proprietăţilor de lux, din această adevărată mecca tropicală, culturală şi vibrantă, pornesc de la 1.000.000 de dolari.

SYDNEY: 680 dolari, preţ mediu pe 1 ft2

sydney

Sydney este locaţia unicului și istoricului Estate Elaine, care are o excepţională vedere către malul mării, în Point Piper. Cel mai populat oraş australian a înregistrat în anul 2015 recordul regional de vânzare al unei proprietăţi, cu preţul de 53.500.000 dolari (aproximativ 70.000.000 dolari australieni). Tranzacţia istorică a fost intermediată exclusiv de Affiliate Ken Jacobs, aceasta depăşind toate înregistrările rezidențiale australiene, cu mai mult de 25 la sută. Cu cultura sa cosmopolită și cu condiţiile climatice însorite şi spectaculoase, Sydney devine un punct fierbinte la nivel mondial pentru proprietăţi de prim rang. Casele de lux din zona portului se vând, în medie, cu un preţ de 680 dolari pe 1ft2.

TORONTO: 680 dolari, preţ mediu pe 1 ft2  

toronto

Această reședință istorică, construită în stil neo-georgian, din cartierul Rosedale, Toronto se întinde pe mai mult de 18.000 ft2. În cel mai populat oraş din Canada, Toronto, proprietățile de lux se vând la un preţ mediu de sub 700 dolari pe 1 ft2. Cu toate acestea, piaţa imobiliară din Toronto este considerată a fi a doua din lume în ceea ce priveşte definiţia luxului. La fel ca şi Sydney, Toronto este cunoscut pentru arhitectură sa în stil victorian amestecată cu modele noi, inovatoare, precum pentru poziția sa spectaculoasă de la malul Oceanului.

SAN ANTONIO: 284 dolari, preţ mediu pe 1 ft2

san antonio

Construită pe o movilă cu vedere spre un teren de golf, această casă magnifică este situată în prestigiosul Lincoln Heights emanând calitate şi eleganţă. Făcând o comparație a proprietăţilor imobiliare de lux din punctul de vedere al pretului pe 1 ft2, oraşul San Antonio situat în centru – sudul Statului Texas, oferă cel mai bun raport calitate-lux, preţ. Preţul mediu pe 1ft2, în acest oraş istoric, al şaptelea ca mărime din USA, este de sub 300 dolari. Această reședință rafinată, cu cinci camere, se întinde pe aproape 7.000 ft2 și este oferită la un preţ excepţional de aproximativ 230 dolari pe 1 ft2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here