Punct de vedere Blue Air Aviation

0
4857

Stimati jurnalisti,

Compania BLUE AIR AVIATION SA a luat la cunoștință, din materiale de presă publicate, despre amenințările formulate, la adresa sa, de dl. Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Până la acest moment, compania BLUE AIR AVIATION SA nu a primit niciun document oficial prin care sa ii fie communicate masurile de sanctionare care au fost diseminate în presa.

Având în vedere numeroasele solicitări pe care le-am primit din partea mass media, vă aducem la cunostiinta faptul că nu putem răspunde unor acuzații publicate în presa, in absenta unui document care sa ateste cu certitudine ca acestea au fost formulate, intr-adevar, de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Dorim sa subliniem, pe aceasta cale, faptul ca aproape toate companiile aeriene din Europa au anulat mii de zboruri, in lunile ianuarie si februarie ale anului 2022, din cauza restrictiilor de calatorie impuse pentru a limita raspandirea noilor variante de Covid 19, fiind nevoite sa isi ajusteze programul operational si sa reduca frecventele pe anumite rute mai putin solicitate. Printre acestea se regasesc companiile de linie Lufthansa Group, Air France – KLM, si operatorii low-cost Ryanair, Wizz Air, Blue Air, EasyJet sau Vueling.

De mentionat faptul ca Lufthansa Group care include companiile aeriene Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines și Eurowings, a anulat 33.000 de zboruri, reprezentand 10% din programul sau operational.

Pe de alta parte, daca ne referim la companii low-cost, Raynair, a anulat 33% din zborurile programate in luna ianuarie 2022, la fel si Wizz Air care a anulat mii de zboruri si a suspendat peste 100 de rute.

Vom reveni cu un comunicat detaliat dupa ce vom primi un inscris, emis in conformitate cu prevederile legale in vigoare, prin care ne vor fi aduse la cunostinta, in mod oficial, acuzațiile formulate la adresa BLUE AIR AVIATION SA si deciziile luate de Autoritatea Naționala pentru Protecția Consumatorilor.

Despre Blue Air:

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, cu un model de business Ultra – Low – Cost (ULC) și cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor. Cu o echipă formată din aproximativ 700 de profesioniști, pasionați de aviație, Blue Air are un istoric impecabil în siguranța zborului. Compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 17 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri și a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATA Operațional Safety Audit (IOSA) de către Internațional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare și este membră cu drepturi depline IATA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here