Președintele Consiliului Concurenței avertizează asupra pericolului ca RCA să se apropie de plafonul maxim

0
2997
Președintele Consiliului Concurenței

,,Încercăm să facem în așa fel încât piața de asigurări să rămână funcțională. Nu am activat mai devreme articolul 4, pentru că nu este o idee cu care să te joci. Guvernul propune, iar noi aprobăm. Pericolul este că dacă dai un preț maximal, toată piața va converge către acesta,,, spune Bogdan Chirițoiu.

Președintele Consililui Concurenței spune că piața asigurărilor trebuie să rămână funcțională. ,,Nu vrem să apelăm la metode coercitive. Pe termen mediu, s-ar putea ca prețul să rămână mare și toată lumea să sufere. Una dintre propunerile noastre va fi în legislația secundară, și se referă la comportamentul șoferilor’, a spus Chirițoiu.

Tarifele înghețate pentru 6 luni

Președintele Consiliului Concurenței a subliniat, la începutul audierilor din Parlament, că instituția pe care o conduce a activat o clauză specială (articolul 4, n.r.) prin care tarifele la RCA ar urma să fie înghețate pe următoarele șase luni.

„Am fost de acord cu activarea unei clauze prin care să se înghețe prețurile la RCA, timp de șase luni. Pe termen mediu, însă, nu trebuie să reglementăm excesiv prețurile. Soluția ca transportatorii și cetățenii români să beneficieze de prețuri RCA bune este ca piața să funcționeze de la sine. Ordonanța de Urgență este un prim pas înainte. Polițele RCA cresc în România, pentru că avem multe accidente față de restul Europei. Trebuie să ne asigurăm să aceste reparații și daune să nu coste foarte mult. Ne preocupă, în egală măsură, ca și victimele accidentelor să beneficieze de servicii de bună calitate. Trebuie să nu ne uităm numai la cât costă RCA, ci și la ce servicii primesc victimele accidentelor”, a menționat Bogdan Chirițoiu.

Citeste si  HOȚIE de 23,5 milioane LEI sub „ochii” auditorilor de TOP. BRD Pensii – Group Société Générale de... DELAPIDARE. ASF, tace (și el) și se face că plouă

Proteste și demisia lui Negrițoiu

Un proiect de Ordonanță de Urgență care se află, miercuri, pe masa Guvernului prevede introducerea unui tarif de referință pentru polițele RCA care să fie înghețat pe o perioadă de șase luni. În cursul dimineții de miercuri, transportatorii rutieri au discutat cu reprezentanții Guvernului și cu cei ai Concurenței Concurenței pe legea RCA, cea mai importantă solicitare a acestora fiind legată de prețul de referință la asigurarea obligatorie de răspundere civilă. Mâine Piața Victoriei va fi blocată de transportatori, care au anunțat manifestări de protest în fața Guvernului și cer demisia lui Mișu Negrițoiu, șeful ASF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here