Președintele ANAF, dat în judecată de simdicaliștii din teritoriu

0
1976
Președintele ANAF

SINDICALIȘTII DIN CADRUL DIRECȚIILOR REGIONALE ALE FINANȚELOR PUBLICE DAU ÎN JUDECATĂ ANGAJATORII ȘI PREȘEDINTELE AGENȚIEI NAȚIONALE DE ADMINISTRARE FISCALĂ PENTRU CĂ S-A DISPUS ECHIVALAREA SALARIILOR PE FUNCȚII PUBLICE SIMILARE FĂRĂ A SE ȚINE CONT DE DISPOZIȚIILE OUG 43/2016, SE ARATĂ ÎNTR-UN COMUNICAT DE PRESĂ AL SINDICATULUI NAȚIONAL AL FUNCȚIONARILOR PUBLICI.

‘Membrii Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP) din cadrul Direcțiilor Regionale ale Finanțelor Publice dau în judecată angajatorii și președintele ANAF, motivat de faptul că s-a dispus echivalarea pe funcții publice similare fără a se ține cont de dispozițiile OUG 43/2016, precum și de interpretările oficiale date de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, creând astfel un prejudiciu major tuturor angajaților din structurile teritoriale ale finanțelor publice. Subiectivismul în aplicarea legii, într-o țară membră UE și condusă, după cum ne plăcea să spunem până astăzi, de tehnocrați, nu este asumat și agreat de finanțiști, punându-se astfel un mare semn de întrebare asupra obiectivității administrării fiscale’, se arată în document.

Apel către premierul Cioloș

SNFP face apel la prim-ministrul României, Dacian Cioloș, ca autoritate responsabilă în înlăturarea derapajelor de la legea pe care însuși Guvernul a aprobat-o, ‘să intervină, într-un moment de maximă tensiune teritorială, pentru a elimina suspiciunea că există o înțelegere guvernamentală în aplicarea subiectivă a legilor’. ‘Precizăm faptul că organizația noastră a negociat la nivelul Ministerului Muncii echivalarea salariilor pe funcții publice similare, motiv pentru care ne vedem obligați să ne folosim de toate mijloacele sindicale în vederea aplicării actului normativ aprobat de Guvern’, menționează sursa citată.

Potrivit președintelui Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, Sebastian Oprescu, este vorba despre o eliminare a discriminărilor între funcționarii publici care lucrează în subordinea aceleiași instituții publice.

,,’Eliminarea discriminărilor,,

Este vorba despre o eliminare a discriminărilor între funcționarii publici care lucrează în subordinea aceleiași instituții publice, aici este vorba de ANAF. Toate instituțiile publice din subordinea ANAF trebuie echivalate din punct de vedere salarial. Acest lucru nu este respectat în momentul de față de conducerea ANAF, drept pentru care colegii mei din teritoriu au hotărât să facă, pe deoparte, acțiuni de protest, iar pe de altă parte să meargă și pe calea instanțelor de judecată pe motiv că legea nu se aplică în spiritul și litera ei, așa cum de fapt o și interpretează printr-o adresă oficială Ministerul Muncii’, a spus Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here