Aeroportul Internaţional Arad, care a fost modernizat cu circa două milioane de euro, dar nu mai are curse regulate de pasageri sau marfă, va fi preluat de către Minsterul Transporturilor

0
1787
Aeroportul Internaţional Arad

Anunțul a fost făcut joi de către ministrul Transporturilor, Sorin Petru Buşe.

“Aeroportul din Arad este o investiţie foarte frumoasă, care acum este nevalorizată. După ce autorităţile locale vor rezolva o anumită problemă administrativă, noi vom prelua acest aeroport la minister şi vom trata pentru a realiza sinergii cu Aeroportul din Timişoara, deci de a crea o operaţie mai complexă. Avem şi alte idei pe care o să le valorificăm”, a spus, joi, la Arad, ministrul transporturilor Sorin Petru Buşe.

Proiectul este susţinut de către autorităţile locale.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că ministrul Transporturilor a apreciat faptul că aeroportul este modern şi “s-au declanşat procedurile de transfer către minister şi evident fuziunea cu Aeroportul din Timişoara, astfel încât în vestul ţării să existe un singur aeroport, cu pistă la Timişoara şi cu pistă la Arad”.

A crescut de 10 ori capacitatea aeroportului

Terminalul “Plecări” al Aeroportului Internaţional Arad a fost inauguat, în data de 20 aprilie, în urma unei investiţii de circa 2 milioane de euro, care creşte capacitatea de lucru a aeroportului de zece ori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here