Petrol: gap acoperit, pe fond de stres în Orientul Mijlociu

0
966
Claudiu Cazacu, Chief Strategist, XTB Romania

Petrolul a avut o sesiune puternică, după incidentul din Golful Oman, în care două vase au fost afectate, unul, cu echipaj norvegian, se pare, de o mină magnetică, al doilea, deținut de o firmă japoneză și transportând metanol, aparent, suferind un incendiu în urma atacului cu rachete. Nervozitatea mare din regiune vizează ipoteza unui conflict militar cu Iranul. Deși un oficial al Ministerului Apărării din SUA a afirmat că e probabil ca în spatele atacurilor să se afle Iranul, petrolul s-a stabilizat, arătând că nu se încrede, deocamdată, într-o ipoteză de escaladare a  conflictului.

Pe de altă parte, ricoșeul pozitiv vine după o perioadă de scăderi, cu sentimentul negativ amplificat de stocurile care au crescut, potrivit raportării DOE de ieri, cu 2.2 mil. de barili, de la niveluri deja ridicate, și de lipsa unei soluții clare pentru neînțelegerile variate dintre SUA și China.

Din punct de vedere tehnic, acoperirea unui gap anterior (spațiu), și un ”shooting star” pe graficul de 1 oră semnalează o temperare sau posibilă corecție negativă pe termen foarte scurt, dar riscurile de ordin fundamental sunt foarte ridicate: pași spre o acțiune militară împotriva Iranului ar duce, probabil, la spargerea unei serii de niveluri de rezistență, inclusiv 54.62.

Grafic OIL – H1. Sursa: xStation5

X-Trade Brokers (XTB) este una dintre cele mai mari companii internaționale de brokeraj. Compania a fost înființată în Polonia în 2002, este prezentă în Europa și America Latină și este în proces de extindere în Africa de Sud și Asia. XTB este listată pe piața principală a Bursei de Valori din Varșovia din 2016 si are peste 400 de angajați la nivel de grup.

XTB oferă o gamă largă de produse de investiții, cu o expunere variată față de risc, precum acțiuni clasice internaționale, ETF-uri, CFD-uri și instrumente financiare derivate. Prin divizia de business instituțional XTB oferă tehnologie de tranzacționare și lichiditate pentru parteneri instituționali, bănci și alte companii de brokeraj, oferindu-le oportunitatea de a beneficia de acest portofoliu larg și diversificat de instrumente financiare.

În funcție de piața specifică în care activează, entitățile din grupul XTB sunt reglementate de instituții internaționale, cum ar fi Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britaniei (FCA) sau Autoritatea de Supraveghere Financiară din Polonia. În România, XTB funcționează sub supravegherea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) începând din anul 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here