Marian Hanganu, directorul de vânzări al Romanian Software: Importul de forță de muncă, automatizarea și externalizarea sunt principalele soluții pentru deficitul de personal din România

0
1181

București, 26 Septembrie 2018 – Importul de specialiști din străinătate, automatizarea și externalizarea reprezintă principalele soluții pe termen scurt și mediu pentru companiile din România, care se confruntă cu o lipsă de personal fără precedent. Aceasta este concluzia lui Marian Hanganu, directorul de vânzări al Romanian Software, care a susținut o prezentare despre deficitul de forță de muncă din România și soluțiile imediate pentru această problemă, în cadrul Conferinței Operational HR 2018.

„În primul rând, importul de personal a ajuns să fie o opțiune tot mai des luată în calcul de angajatori, pe fondul crizei din piața muncii. Conform statisticilor de anul acesta, țării noastre îi lipsesc peste un milion de oameni care ar trebui să acopere diverse posturi”, a punctat directorul de vânzări al Romanian Software.

„România traversează o adevărată iarnă demografică și sunt date care ne arată că pe fondul migrației și din cauze naturale am ajuns să pierdem anual 300.000 de oameni. Companiile au la dispoziție doar câteva modalități, prin care pot contracara lipsa de personal care se tot adâncește, iar importul de muncitori străini este, în cele mai multe dintre situații, una dintre soluțiile viabile”, a mai spus Marian Hanganu.

Potrivit acestuia, pe lângă importul de specialiști și automatizare, externalizarea anumitor activități și robotizarea sunt alte variante care pot fi aplicate pentru a contracara efectele crizei de personal cu care se confruntă tot mai mulți angajatori din România.

Directorul de vânzări al Romanian Software a adăugat că firma pe care o reprezintă își ajută clienții să acopere deficitul de angajați în mod concret prin oferirea de servicii de leasing sau închiriere de personal din Vietnam, China și India, dar nu se limitează numai la aceste țări.

„Romanian Software a semnat recent un contract de leasing de personal cu scopul de a ”importa” muncitori vietnamezi pentru un client din agribusiness. Ne vom ocupa de obținerea autorizațiilor, de recrutarea efectivă și de aducerea de personal în țară, precum și de semnarea contractelor de colaborare pentru cel puțin un an”, a explicat reprezentantul Romanian Software. El a mai afirmat că “printre avantajele majore ale leasingului de personal se numără economia de timp și de bani, mai ales având în vedere economiile care se fac cu recrutarea și cu plata taxelor și a impozitelor.“

Marian Hanganu a participat în perioada 20 – 21 septembrie ca speaker la conferința Operational HR 2018, eveniment care a avut loc în București și a fost dedicat directorilor de HR, specialiștilor în resurse umane, dar și directorilor generali și antreprenorilor. În cadrul evenimentului, directorul de vânzări al Romanian Software le-a vorbit celor prezenți despre recrutarea de forță de muncă străină și beneficiile acesteia.

Guvernul a aprobat, în ședința sa din data de 2 august 2018, suplimentarea cu 8.000 a contingentului pe tipuri de lucrători străini nou admişi pe piaţa forţei de muncă din România (4.000 permanenți și 4.000 detașați), potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii.

Hotărârea de suplimentare a fost luată după ce autoritățile au observat în acest an o creștere cu peste 50% a numărului de avize de muncă eliberate.

Inițial, contingentul de muncitori străini stabilit pentru 2018 era de 7.000, din care: 4.000 lucrători permanenţi, 1.200 lucrători detașaţi, 700 lucrători ICT (persoane transferate în cadrul aceleiași companii), 500 lucrători înalt calificaţi, 400 muncitori sezonieri, 100 muncitori stagiari și 100 lucrători transfrontalieri.

Romanian Software este unul dintre liderii pieței românești de soluții software dedicate resurselor umane. Compania are la ora actuală prin intermediul platformei sale colorful.hr aproximativ 600 clienți și circa 140 angajați și colaboratori, administrând datele a peste 120.000 de salariați din România. Printre clienții săi se numără firme și instituții de renume precum: Amrest (Starbucks), Bergenbier, Altex, Universitatea București, Nuclearelectrica sau Alro Slatina.

De asemenea, Romanian Software a creat și administrează platfoma CalculatorVenituri.ro care este un calculator gratuit de salarii, ce facilitează calculații rapide de la brut la net și de la net la brut pentru venituri din salarii, inclusiv deduceri personale sau alte beneficii cu facilitate fiscală, mandate de director, administrator, convenții civile, drepturi de autor și PFA.

Calculatorul de venituri este disponibil online pe www.calculatorvenituri.ro, iar aplicația CalculatorVenituri.ro poate fi descărcată gratuit din Google Play și Apple Store.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here