Nomura Holdings – rezultate financiare fluide

Rezultatele trimestriale ale Nomura Holdings par a avea ritmul unui vechi haiku. Acestea se prezintă a fi destul de solide acasă dar foarte slabe în străinătate.

Cifrele realizate pe primul trimestru, publicate de cea mai mare companie de brokeraj din Japonia, au prezentat limpede această situaţie. Mai mult, în afara pieței interne, Nomura continuă să lupte, încă, pentru a crea o bună impresie, la aproape un deceniu de la demararea efortului său de integrare în elită globală prin achiziționarea extensiilor asiatice și europene ale Lehman Brothers.

Pe unitatea de tranzacționare, veniturile au scăzut cu 26% față de anul precedent, mai mult decât un cazul tuturor celorlalte bănci de pe Wall Street care şi-au prezentat rapoartele până acum, inclusiv Deutsche Bank, aflată în curs de restructurare. Directorul financiar, Takumi Kitamura, a declarat că este nemulțumit de pierderile înregistrate în fiecare regiune, pentru al doilea trimestru consecutiv, spunând că va oferi mai multe detalii despre reducerile de cost planificate „probabil înainte de sfârșitul acestui an”.

Acest lucru nu ar fi contat atât de mult dacă nucleul solid al Nomura Holdings, divizia de brokeraj cu amănuntul, ar fi fost unul stabil. Executivii au susținut că această afacere este acum mai puțin despre deţinerea de acţiuni și mai mult despre servicii de consultanță pentru construirea pe termen lung a portofoliului. Se pare că, în continuare, este utilizat vechiul model. Într-o perioadă în care volumele de tranzacționare de la Topix au scăzut cu aproximativ 12%, veniturile pe divizie au scăzut cu 9%.

Venitul net al companiei Nomura a scăzut cu 91%, până la 5,2 miliarde de dolari. Rentabilitatea capitalului propriu a fost de 0,8% calculat pe baza anuală.

După zece ani de la acordul încheiat cu Lehman Brothers, Nomura declară că încă este angajată în proiectul de a deveni o bancă globală de investiții, axată pe piaţa asiatică. În ultimii cinci ani, perioadă în care Topix a amplificat poziția Băncii Japoniei care a crescut cu peste 50%, acțiunile Nomura au scăzut cu 29% dar au rămas, în continuare, pe Wall Street. Se impun a fi luate mult mai multe măsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here