Majorări salariale avizate odată cu proiectul de buget. Cadourile de sărbători s-au dat mai devreme, decizându-se o creştere salarială de 35% pentru personalul care lucrează în cadrul PNDL

0
1740

Deputatul USR Claudiu Năsui susţine pe Facebook:

 „În Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci, se dau cadourile de sărbători devreme. Au decis şi o creştere salarială de 35% pentru cei care lucrează la PNDL, apropiaţii structurilor de partid.” Nici alte instituţii „nu au scăpat”. Au fost acordate majorări salariale şi angajaţilor din Administraţia Prezidenţială, SGG, Ministerul Muncii.

Comisia a dezbătut proiectul de buget pe anul 2018 şi bugetele pe care le vor avea ministerele şi instituţiile.  Într-adevăr, cu 35% va fi majorat din decembrie cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului care lucrează în proiectele Programului Național de Dezvoltare Locală, arată şi profit.ro. Iar majorări au fost acordare şi angajaţilor din alte instituţii.

Astfel, începând cu drepturile aferente lunii decembrie 2017, pentru personalul din cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi al Secretariatului General al Guvernului, funcţionari publici şi personal contractual, care desfăşoară activităţi de reprezentare în relaţia cu terţii, este acordată o majorare de 15% a salariului de bază.

Personalul din aparatul propriu al Ministerului Muncii va beneficia de o majorare cu acelaşi procent a cuantumului brut al salariilor de bază, tot de la aceeaşi dată. Se aplică şi instituţiilor din subordinea şi sub autoritatea ministerului, precum și personalului din serviciile publice deconcentrate ale instituțiilor din subordinea și sub autoritatea ministerului.

De o majorare de 30% a cuantumului brut al salariilor de bază beneficiază şi personalul

  • din cadrul Academiei Oamenilor de Știință din România,
  • cluburilor sportive universitare,
  • Institutului Cultural Român,
  • Secretariatului de Stat pentru Culte,
  • instituţiilor publice de spectacole sau concerte aflate în subordinea consiliilor locale sau judeţene, care nu a beneficiat de majorări salariale.

De asemenea, din decembrie, salariile de bază ale înalților funcționari publici, funcționarilor publici de conducere și execuție, personalului contractual de conducere și execuție, cu excepția personalului de specialitate, din cadrul Curții de Conturi, vor fi stabilite la nivelul aflat în plată aferent funcțiilor din cadrul serviciilor Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here