Internaţional Living ţi-ar putea schimba viața

0
2426
Internaţional Living

O poveste adevărată scrisă de Don Murray

Au existat doar două momente în viața mea când influența altora mi-au oferit beneficii pozitive, incomensurabile. Primul a fost când m-am întâlnit și căsătorit cu soția mea, Diane. Celălalt a fost când am descoperit publicaţia Internaţional Living.

La fel ca alte milioane de oameni, în timpul recesiunii din 2008, ne-am trezit dintr-o dată prinşi în lupta pentru supraviețuire. Ne-am pierdut locurile de muncă şi toate rezervele de capital s-au topit, pur şi simplu. Ca o invazie brutală, colapsul economic global ne-a schimbat drumul liniştit al vieţii iar

Consecințele au fost dureroase și foarte personale.

Eram pe cale să ajung la vârsta de pensionare momentul în care cei mai mulți oameni îşi schimbă viața într-o treaptă de viteză inferioară, când am fost nevoiţi să ne mobilizăm toate resursele şi să începem lupta pentru supraviețuire. În ciuda eforturilor noastre, simţeam că ne scufundăm și că nu există soluții. Când ajunsesem în punctul cel mai scăzut al existenţei noastre, am descoperit publicaţia Internaţional Living de care ne-am îndrăgostit la prima vedere. O poveste de dragoste, care ne-a aruncat un colac de salvare și a avut o uriaşă influenţă pozitivă, schimbându-ne viața radical în următorii ani.

Totul a început când am citit un articol în publicaţia Internaţional Living care detalia primele paradisuri de pensionare de peste mări, pentru nord-americani. Promisiunea lor era legată de dobândirea unui stil de viață îmbunătățit, la o fracţiune din costul aferent în America. Am citit despre locuri frumoase, exotice, plaje scăldate de soare sau retrageri în zone montane, toate disponibile la preţuri de câteva ori mai mici faţă de cele americane. Atunci, o lumină s-a aprins în mintea mea şi am început să mă întreb:” Ar putea să ne fie, în acest fel, mai bine?”

Am petrecut multe ore navigând pe site-ul web al publicaţiei Internaţional Living citind diverse articole scrise de și despre cei care deja trăiesc în afara SUA. Niciodată nu am luat în considerare ideea că aş putea trăi în afara Statelor Unite. De la prima întâlnire, Internaţional Living a plantat în mintea mea o idee că o sămânță, care ulterior a crescut rapid.

Cred că a fost prima noapte în care am dormit liniştit după mai bine de un an. Am petrecut următoarea săptămâna cercetând mai multe țări, m-am abonat la revista lunară Internaţional Living, și am cumpărat câteva cărți. M-au interesat în egală măsură rapoartele de ţară. Acest lucru avea să devină soluția noastră!

Când am avut suficiente informații, le-am împărtășit Dianei pe care am convins-o să căutăm o țara care să corespundă cel mai bine nevoilor noastre și să ne mutăm acolo.

Resursele Living Internaţional, combinate cu cercetările noastre din multe alte surse, au continuat să consolideze ideea că planul nostru era viabil. Fiecare articol și raport citit a reprezentat o continuă încărcare cu entuziasm. Am citit mult despre alte cupluri care deja făcuseră alegerea şi am devenit din ce în ce mai convinşi că vom reuşi, în pofida părerii celor din jur care credeau că ne-am pierdut minţile.

În primăvara anului 2012, Eu şi Diane am vândut tot. Ceea ce a mai rămas din lucrurile noastre am pus în 6 valize, atât cât este permis de companiile aeriene, Diane a ascuns micuţul nostru Chihuahua sub braț și cu un oftat adânc am început noua noastră viața, de expați pe coasta de nord a Ecuadorului.

Acolo, în Ecuador, eu şi Diane am început să scriem primele noastre articole, ocazionale, pentru Internaţional Living.

În Quito, Ecuador, am participat la prima noastră conferința, organizată de Internaţional Living, la care am fost invitat să vorbesc, împreună cu mulți alții, pentru a descrie celor prezenţi, noua noastră viața de expat.

După doi ani în Ecuador, cunoscându-mi afecţiunile inimii, am simţit nevoia să mă mult mai aproape de sistemul de îngrijire medicală din SUA. Ne-am despărţit cu greu de viața noastră minunată din Ecuador și ne-am mutat pe Coasta Caraibelor, în Mexic.

Acum trăim în Cancun, la doar un pic mai mult de o oră distanță de Miami. Avem un apartament frumos, cu vederi absolut spectaculoase, chiar spre Caraibe, într-un oraş cu spitale moderne, infrastructură mare, și mai multe opțiuni de divertisment decât vom utiliza vreodată.

Am început să scriem cu regularitate articole pentru Internaţional Living și am continuat să facem acest lucru şi atunci când ne-am mutat în Mexic. Cu aproximativ un an în urmă am devenit corespondenţi Internaţional Living pentru Riviera Maya. Acum suntem membrii cu drepturi depline, purtători de card Living Internaţional Family.

Adevărul este că Internaţional Living a fost prima sursă utilizată atunci când ne-am gândit la o viață nouă, peste mări. Atunci când analizaţi o mutare în străinătate, ar trebui să utilizați cât mai multe surse posibile pentru a aduna informații. Internațional Living ne-a furnizat informații credibile, solide, și ne-a oferit încurajarea de care avem nevoie pentru o astfel de schimbare.

Pentru noi… a fost o victorie totală!

Din cauza Internaţional Living noi nu am doar supraviețuit dar am şi prosperat. Am înotat cu țestoasele de mare din Caraibe, am făcut scufundări sau am învăţat cum se face tortilla într-o bucătărie primitivă, în aer liber, la o familie Maya. Am vizitat piscinele naturale cu apă de izvor fierbinte, de pe marginea lacului Chapala, în munții Sierra Madre și am participat la spectacole organizate pentru strângere de fonduri caritabile.

Sunt extrem de mândru și privilegiat să fac parte din familia Internaţional Living, să fac cercetări şi să ofer informații pentru a ajuta alţi oameni care ar putea lua în considerare o decizie similară. Și, ca parte a familiei Internaţional Living, cu cât comunitatea de expati va creşte, cu atât nu ne vom mai simți singuri, indiferent unde vom călători.

Sursa: www.internationalliving.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here