UPDATE – În plină stare de urgenţă, Primăria Sectorului 1 lansează o licitaţie de weekend

0
6655
primaria sector 1

Astăzi, luni, 13 aprilie 2020, în jurul orei 14, Centrul Cultural al Sectorului 1, a anulat licitaţia pentru achiziţia de „Servicii de producţie şi difuzare de spoturi video de informare publică în contextul declarării stării de urgenţă pe teritoriul României”, cu o valoare estimată de 504.201 lei fără TVA.

Probabil că în weekend-ul Floriilor, aţa albă cu care fusese cusută, la repezeală, întreaga poveste a sărit în ochii vreunui decident mai important, poate chiar ai primarului Daniel Tudorache, care a frânat elanul Ramonei Moglan, unica angajată şi reprezentantă a HESSEN CONSULTING SRL, „persoană cu putere de reprezentare din cadrul furnizorului de servicii de achiziţie implicat în procedura de atribuire”.

În urma acestei scurte poveşti de weekend rămânem cu o singură întrebare: „Pentru cine o fi purtat ghinion această zi de 13?”

În plină stare de urgenţă, Primăria Sectorului 1 lansează o licitaţie de weekend

Vineri după-amiază, după sfârşitul programului, la vreme de tăcută pandemie, Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural Sector 1, a lansat un anunţ de tip procedură proprie, de participare la o licitaţie pentru achiziţia de „Servicii de producţie şi difuzare de spoturi video de informare publică în contextul declarării stării de urgenţă pe teritoriul României”.

Generos demersul de informare public chiar dacă starea de urgenţă a fost declarată în urmă cu aproape o lună, în data de 16 Martie… Mai bine mai târziu, decât, niciodată!

Contractul se va întinde pe o perioadă de trei luni şi va avea o valoare estimată de 504.201 lei fără TVA, adică, puţin peste 100.000 de euro. Nici aceasta nu este deloc de neglijat având în vedere că serviciile solicitate sunt: producţia a „12 spoturi video de informare, cu frecvenţă săptămânală” şi „servicii de difuzare a acestora în mediul online, în cadrul al 15 publicaţii/lună cu caracter generalist şi/sau de ştiri generale şi analize.”

Primăria Sectorului 1 şi Centru Cultural al acestuia au delegat responsabilitatea acestei achiziţii către compania HESSEN CONSULTING SRL, reprezentată prin doamna Ramona Moglan „persoană cu putere de reprezentare din cadrul furnizorului de servicii de achiziţie implicat în procedura de atribuire”.

S.C. HESSEN CONSULTING SRL este o companie care se ocupă cu „prestarea de activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management – cod 7022”, având un singur angajat, cu care a realizat, în anul 2019, o cifră de afaceri de 434.776 lei şi un profit de 342.924 lei, conform datelor oficiale publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Prin urmare o companie cu „One Woman Show” – Ramona Moglan, face mai mult decât angajaţii Primăriei Sectorului 1 şi ai Centrului Cultura Sector 1, la un loc, din moment ce a fost nevoie să fie angajat un prestator de servicii de achiziţii. Oare pentru ce sunt angajate şi plătite armatele de funcţionari publici dacă nu pot să îşi asume aceste achiziţii?

Începând cu anul 2016, cifrele de afaceri ale companiei de consultanţă cu un singur angajat au crescut extrem de frumos, an de an, astfel: cifră de afaceri, 95.990 lei şi profit 4.758 lei, în 2016, cifră de afaceri, 120.229 lei şi profit, 74.446 lei, în 2017, cifră de afaceri, 182.095 lei şi profit, 132.998 lei, în 2018 pentru ca în 2019 să explodeze, cifră de afaceri, 434.776 lei şi profit, 342.924 lei. Toate aceste date sunt publice, pe site-ul mfinante.gov.ro.

Revenind la frumoasa licitaţie de peste 100.000 de euro, aceasta mai surprinde şi prin termenul extrem de strâns de depunere a documentaţiei. Deci, a fost publicată vineri, 10. Aprilie, 2020, la sfârşitul programului de lucru iar depunerea este marţi, 14. Aprilie 2020, ora 12:00, în condiţiile în care la mijlocul acestui interval se află un weekend şi nu oricare ci al Floriilor şi al Paştelui catolic, ca şi ziua de luni 13 aprilie, a doua zi de Paşte, catolic. Aici ori este o greşeală făcută sub presiunea evenimentelor ori cineva a ştiut din timp şi va depune toată documentaţia aferentă completă şi la timp pentru a-şi adjudeca contractul. Rămâne de văzut ce se va întâmpla. Revenim!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here