Firmele de asigurare amenință că tarifele la RCA vor începe din nou să crească

0
3390
majorare-rca
Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare transmite că plafonarea prețurilor RCA prin Ordonanță de Urgență nu rezolvă problema daunelor în creștere și nu face decât să acopere, temporar, efectele acestor evoluții.

Asiguratorii susțin că după încheierea celor șase luni în care tariful va fi înghețat va urma o revenire la prețurile actuale, potrivit unjui comunicat al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSAR), susține Profit.ro

Daune în segmentul camioanelor

“Cel mai probabil, după încheierea perioadei de șase luni în care tariful este plafonat, vom asista la o revenire la tarife sustenabile pentru asigurători, situație care va crea din nou percepția unor noi creșteri necontrolate și a unei piețe dezechilibrate”, transmite UNSAR.

Reprezentanții asigurătorilor estimează că, pe termen lung, deciziile Guvernului vor conduce la creșterea costurilor de administrare pentru firme și, implicit, la noi majorări ale tarifelor. UNSAR a insistat, în ultima vreme, asupra faptului că daunalitatea este în continuă creștere, mai ales pe segmentul camioanelor, acolo unde 1 din 6 autovehicule este implicat într-un accident în fiecare an. UNSAR a mai spus și că dauna medie se află în acest moment la cel mai mare nivel de după Revoluție, fapt care ar justifica tarifele ridicate. Prețurile RCA pentru transportatori au urcat în ultimul an și jumătate cu peste 150%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here