EY raportează o creștere puternică a veniturilor globale în anul fiscal 2017

0
1194
Interdicția valabilă astăzi pentru firme și persoane fizice de a fi acționar unic în mai multe societăți cu răspundere limitată va fi eliminată
Business meeting
  • EY înregistrează al șaptelea an consecutiv de creștere puternică
  • Expansiunea continuă a centrelor de inovare și investițiile consistente în transformarea digitală, analiză, inteligență artificială și robotică i-au susținut creșterea
  • 13 achiziții și 6 noi alianțe globale extind resursele și competențele EY
  • Lansarea proiectului GigNow în cinci țări în vederea adoptării unor noi modele de lucru și a dobândirii unor seturi diverse de competențe
  • Cel mai atractiv angajator de la nivel global din domeniul serviciilor profesionale, în clasamentul Universum, pentru al doilea an consecutiv

EY anunță venituri globale în valoare de 31,4 miliarde USD pentru anul fiscal care s-a încheiat la 30 iunie 2017 și o creștere de 7,8%, în moneda locală, comparativ cu anul fiscal precedent. Toate liniile de servicii EY de la nivel internațional au marcat o creștere solidă în anul fiscal 2017: serviciile de audit au înregistrat o creștere de 4%; asistenţa în afaceri de 10,4%; consultanța fiscală de 7,9% și serviciile de asistenţă în tranzacţii (TAS) de 15,5%.

Serviciile digitale, consultanța de afaceri și tranzacțiile de capital au alimentat o creștere de două cifre a liniilor de business de Asistență în afaceri și Servicii de asistenţă în tranzacţii.

Stimularea creșterii prin inovație și digital

EY s-a angajat să valorifice oportunitățile de transformare și inovare digitală în toate sectoarele și liniile de servicii. În acest sens, în anul fiscal 2017, a extins numărul de centre de inovare EY wavespace ™ de la nivel global. Cele 15 astfel de centre au rolul de a ajuta clienții să se adapteze la noul val de schimbări radicale și să dezvolte noi modele de afaceri prin colaborarea cu EY și prin utilizarea celor mai recente metodologii, prin adoptarea unei gândiri și a unei tehnologii inovatoare.

De asemenea, compania a continuat dezvoltarea centrului său global dedicat inovării din Silicon Valley, care integrează inovația în toate liniile de business EY și generează noi proiecte de investiții și proiecte pilot în special în zone precum automatizarea proceselor prin robotizare (RPA), inteligenţa artificială și blockchain.

EY este, în prezent, unul dintre cei mai importanți utilizatori ai tehnologiei RPA, care folosește peste 1.100 de roboți pentru a sprijini afacerile și clienții companiei.

În anul fiscal, EY a lansat o serie de proiecte-pilot, iar unul dintre cele mai importante este extinderea utilizării dronelor în cadrul proceselor de inventariere, ca parte a dezvoltării propriilor capabilităţi de auditare digitală.

Achizițiile și alianțele strategice au susținut, de asemenea, eforturile de inovare ale EY. Cele 13 achiziții strategice derulate în anul fiscal 2017 au avut ca scop extinderea abilităților și competențelor EY în zone precum RPA, digital, cibernetică, analiză, lanțuri de aprovizionare și strategie.

Dezvoltarea forței de muncă a viitorului

EY continuă să fie un lider global în recrutarea și dezvoltarea de talente. Peste 65.000 de persoane au fost angajate în anul fiscal 2017, iar peste două milioane de persoane au aplicat pentru un loc de muncă în cadrul organizației. Pe lângă profesioniștii în consultanță și asistență în afaceri, organizația include acum și 18.000 de profesioniști în domeniul datelor și al analizei și 2.100 de oameni de știință.

Per ansamblu, numărul angajaților EY la nivel global a crescut cu 7,3% față de anul fiscal 2016, la 250.000. 669 reprezentanți EY au fost promovați în funcția de partener. Diversitatea liderilor seniori a crescut și ea: 36% dintre noii parteneri provin din piețele emergente, iar femeile reprezintă aproximativ 30%.

În anul fiscal 2017, EY a investit aproximativ 500 de milioane de USD în formarea propriilor echipe și a alocat peste 12 milioane de ore procesului de învățare pentru propriii angajați.

Tot în această perioadă, compania a lansat GigNow – o platformă globală de atragere a talentelor care au adoptat stilul de lucru al economiei de tip “gig”, interesate de mai multă flexibilitate și de proiecte punctuale. GigNow este prezent în SUA, Marea Britanie, Irlanda, Australia și Noua Zeelandă, cuprinde 3.000 de furnizori și a derulat aproape 500 de proiecte EY.

Pentru al doilea an consecutiv, EY a fost votat cel mai atractiv angajator din domeniul serviciilor profesionale din întreaga lume și cel de-al patrulea cel mai atractiv angajator de la nivel global – în clasamentul anual Universum – World’s Most Attractive Employer. De asemenea, tot pentru al doilea an consecutiv, compania a fost recunoscută ca una dintre cele mai bune multinaționale din lume care oferă un mediu de lucru plăcut, singura organizație de servicii profesionale din clasament.

Creșterea pe zone geografice

La nivelul zonelor geografice în care activează EY, Asia-Pacific a atins cea mai mare rată de creștere – de 11,3%, Europa, Orientul Mijlociu, India și Africa (EMEIA) – de  8,6%, cele două Americi de 7%, în timp ce Japonia a înregistrat o scădere marginală de 2% față de anul fiscal 2016.

La nivelul piețelor emergente în care operează, EY a înregistrat o creștere de 9%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here