Dolarul scade, acțiunile europene cresc pe măsură ce piețele sunt optimiste in descoperirea unui vaccin

0
1446

Bursele europene s-au deschis in crestere marți, cu sentimentul de optimism al pieței susținut de Statele Unite și China care afirma ca sunt încă angajate în acordul comercial de faza 1 și un optimism moderat în ceea ce privește dezvoltarea vaccinului  impotriva COVID-19 a scris Reuters

După ce luni, STOXX 600 a avut cel mai mare câștig zilnic în aproape două săptămâni, starea de spirit obișnuită a continuat pe tot parcursul ședințelor din New York și Asia.

Mai mulți oficiali americani și chinezi au avut un convorbiri telefonice în care și-au reafirmat angajamentul față de acordul comercial de faza 1 convenit în ianuarie, într-un semn pozitiv, după luni întregi de dispute privind pandemia COVID-19, legea națională de securitate a Chinei și firmele de tehnologie din China.

Știrile pozitive au ridicat monedele și pietele asiatice, yuanul chinez înregistrând o ușoara crestere peste noapte.

Sentimentul pieței a fost, de asemenea, susținut de un raport al Financial Times potrivit căruia guvernul Statelor Unite a avut în vedere urmărirea rapidă a unui vaccin experimental, dezvoltat de Universitatea din Oxford și AstraZeneca, pentru a-l pregăti înainte de alegerile din noiembrie a mai precizat Reuters.

O purtătoare de cuvânt pentru AstraZeneca a negat că, compania ar discutat cu guvernul american eliberarea unei autorizații de utilizare de urgență pentru un potențial vaccin.

Directorul Grupului pentru vaccinuri de la Oxford a declarat marți că vaccinul în dezvoltare ar putea fi pus la dispozitia  autorităților de reglementare in acest an.

Indicii acțiunilor europene s-au deschis mai mult, cu STOXX 600 în creștere cu 0,4% și FTSE 100 din Londra cu 0,3% la  ora 08.03 GMT.

Indicele mondial MSCI, care urmărește acțiunile în 49 de țări, a crescut cu 0,2%. Principalul indice european al MSCI a crescut cu 0,7%

Indicele dolarului a scăzut treptat peste noapte, în scădere cu 0,2% la 93,061 cu 0803 GMT, în timp ce euro a crescut cu 0,4%, la 1,18325 USD.

Randamentele obligațiunilor din zona euro au crescut pentru a doua zi la rând, randamentul de referință Bund German la zece ani la -0.468%.

PIB-ul final in al doilea trimestru in  Germania a fost revizuit ușor în sus, până la o contracție de 9,7% în aprilie, mai și iunie, în creștere de la 10,1%.

Jucatorii din piață așteaptă cu nerăbdare discursul președintelui rezervei federale din SUA, Jerome Powell, la simpozionul Jackson Hole – prima sa apariție publică de la reuniunea politicii băncii centrale la sfârșitul lunii iulie.

Investitorii au așteptat cu nerăbdare detalii despre posibilele schimbări ale modului în care Fed vizează inflația în mediul actual. Se poate ca Fed sa mentina măsurile de stimulare agresivă mai mult decât anuntase anterior.

In ciuda acestor stiri pozitive, se pare ca pietele nu au reactionat la anuntul cercetatorilor de la Universitatea din Hong Kong ca un barbat din acest oras s-a reimbolnavit de COVID-19 la 4 luni si jumatate dupa ce se vindecase.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here