Desi fugit din tara Ghita mai castiga prin Teamnet un contract de 6 milioane de ron la BNR

0
2150

Banca Națională a României (BNR) a atribuit Ymens Teamnet, prin licitație, un contract de 5,99 milioane de lei, fără TVA, pentru a livra echipamente și servicii necesare dezvoltării infrastructurii de comunicații proprii și a rețelei de comunicații interbancare RCI operată de către instituție.

Licitația a fost estimată la 6,24 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 3 ani, conform datelor din anunțul de participare.

La procedura de atribuire s-a înscris cu ofertă și Telekom Romania Communications.

Sistemele de comunicații de date operate de BNR furnizează servicii atât pentru sucursalele și agențiile teritoriale proprii, cât și pentru operatorii bancari.

VIDEO Sebastian Ghiță, căutat și negăsit de procurorii DNA, a apărut din nou la TV, cu alte acuzații

Rețeaua de Comunicații Interbancare (RCI) este un sistem electronic pentru comunicații de date cu caracter financiar, care asigură infrastructura pentru aplicațiile derulate în cadrul Sistemului Informatic Bancar (SIB) între băncile-persoane juridice române și sucursalele din România ale băncilor-persoane juridice străine, celelalte persoane juridice publice sau private care au fost autorizate sau care au conturi la BNR și centrala instituției.

Potrivit statutului, BNR elaborează, aplică și răspunde de politica monetară și de curs de schimb, de autorizarea, reglementarea și supravegherea prudențială a instituțiilor de credit, de promovarea și monitorizarea bunei funcționări a sistemelor de plăți pentru asigurarea stabilității financiare, precum și de administrarea rezervelor internaționale ale României.

Totodata, instituția sprijină politica economică generală a statului, fără a prejudicia îndeplinirea obiectivului său fundamental privind asigurarea și menținerea stabilității prețurilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here