Chris Terheș: Prin dosarul “Ferma Băneasa,” România, din stat de drept, devine stat al junglei

0
595

În dosarul “Ferma Băneasa,” judecătorii și-au schimbat radical opinia după anumiți ani. Și-au renegat propriile hotărâri. S-a aruncat în aer tot ce înseamnă justiție,

“Judecătorii care au pronunțat hotărâri în primă instanță ce vor deveni ulterior definitive si irevocabile vor spune după o vreme că hotărârile lor sunt nelegale,” acest lucru creează um precedent, susține Chris Terheș, europarlamentar PNȚCD, ales pe lista PSD.

“Pe scurt, dacă până acum hotărârile judecătorești se bucurau de prezumția de legalitate, până la proba contrarie, după acest caz TOATE hotărârile judecătorești definitive și irevocabile din România sunt prezumate nelegale, fiind doar o chestiune de timp până când un procuror pune ochii pe o persoana și avocatul acestuia și-i acuză ca au făcut grup infracțional organizat să pună în executare o hotărâre nelegală.

In acest moment, prin precedentul creat de acest dosar, nu mai există securitate juridică, drept la apărare, justiție independentă și putere judecătorească, România devenind, din stat de drept, stat al junglei,” conchide europarlamentarul.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat joi verdictul final în dosarul “Ferma Băneasa”: omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Prințul Paul – trei ani și patru luni.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, iar avocatul Robert Roșu – la 5 ani de închisoare. Lucian Mateescu a primit o condamnare de 3 ani cu suspendare.

Completul de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost format din magistrații Florentina Dragomir (președinte), Ioana Ilie și Ionuț Matei.

Sentințele sunt definitive și executorii, nu mai pot fi atacate.

Aceiași judecători au dat soluții diferite în urmă cu mai mulți ani.

Chris Terheș este membru al Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni. Coordonează filiala Zalău a PNȚCD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here