Cele mai vizitate atracții turistice din Londra, în opinia localnicilor

atractii turistice londra

Milioane de oameni din întreaga lume călătoresc în fiecare an la Londra, pentru a vizita mai multe obiective de interes ale orașului. În timp ce milioane de oameni numesc deasemenea Capitala Marii Britanii, acasă, unele dintre atracțiile sale culturale renumite sunt mai susceptibile de a fi vizitate de localnici.

england1

Muzeul de Istorie Naturală este cel mai frecventat punct de atracţie de către londonezi, conform unui studiu realizat de YouGov. Aproximativ 69% dintre localnici spun că au vizitat muzeul care adăposteşte 80 de milioane de exemplare din întreaga lume. Următoarele cele mai vizitate atracţii sunt Muzeul de Știință (66%), London Eye (65%), Grădina Zoologică (65%), Tower Bridge (65%) și British Museum (64%). Pentru a contribui la mărirea numărului de vizitatori, la mai multe muzee din Marea Britanie, guvernul a oferit intrarea liberă, începând cu anul 2001.

england 2

Pentru localnici, obiectivul cel mai puțin probabil de a fi vizitat este Teatrul Globe al lui William Shakespeare (33%), deschis în anul 1997 şi proiectat să semene cu cel elisabetan, original. Acesta este urmat de Naţional Portrait Gallery (45%) şi Imperial War Museum (7%).

england3

În timp ce la unele dintre atracţii vezi mai mulţi localnici decât la altele, cel puţin jumătate dintre londonezii intervievaţi au vizitat 14 din cele 20 de obiective aflate pe listă. În timp ce unele muzee reprezintă destinații populare pentru excursiile școlare și pentru grupurile de copii, studiul realizat a constatat că tinerii londonezi sunt mai puțin susceptibili de a vizita celebrele clădiri religioase ale orașului decât cetăţenii mai în vârstă ai mării metropole. Numărul localnicilor cu vârste de peste 65 de ani, care au vizitat Catedrala St Paul, este cu 30% mai mare decât al celor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani. În cazul Westminster Abbey, diferenţa procentuală este şi mai mare, 37%.

england4

Cu toate că Muzeul de Istorie Naturală a atras deja majoritatea localnicilor, mulți dintre aceştia ar putea reveni pentru că muzeul a anunțat planurile viitoare care vor reprezenta un upgrade major. Acestea includ o mănăstire subterană, o grădină sălbatica și o piață publică.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here