Candidați și locuri de muncă în domeniul medical

0
1186

Profilul candidatului din domeniul medical

Spitalele, cabinetele medicale și farmaciile au posibilitatea să își aleagă în acest moment candidații potriviți din cei 40.547 de medici de diferite specializări, 121.549 asistenți medicali și 8.566 farmaciști care și-au pregătit și actualizat CV-ul pe BestJobs.eu.

Din totalul de medici, 9.472 sunt medici stomatologi, 5.953 medici de familie, 13.595 de specializare clinică, 8.659 de specializare chirurgicală și 2.868 de specializare paraclinică. În topul specializărilor clinice se regăsesc medicii interesați de secțiile de pediatrie (2.730), medicină internă (1.858), cardiologie (1.696), medicină de urgență (1.189) și psihiatrie (1.086).

Specializările chirurgicale au în top medici chirurgi generaliști (2.600) și medici pentru secțiile obstetrică-ginecologie (1.321) respectiv anestezie-terapie intensivă (1.195). Medicii specializați pe ecografie-radiologie (1.334) și medicii de laborator (1.250) ocupă topul specializărilor paraclinice.

Candidații din domeniul medical sunt pregătiți și pentru a ocupa joburi în străinătate. 83.61% din ei sunt vorbitori de limba engleză, 31.24% de limba franceză, 11.44% de limba spaniolă, 10.70% de limba italiană, 5.64% de limba germană și 3.76% de limba maghiară.

În ceea ce privește localizarea geografică, cei mai mulți candidați sunt în București, atât pe partea de medici cât și pe cea de asistenți medicali și farmaciști, urmați apoi de personalul medical din regiunile Sud-Est, Nord-Est și Nord-Vest.

În rândul orașelor din regiuni se remarcă Iași având 672 farmaciști si 2.593 medici, Timișoara cu 6.569 asistenți medicali, Constanța, Cluj-Napoca, Ploiești, Craiova și Brașov cu personalul medical numeros.

Oferte de muncă pentru candidații din domeniul medical

Oferta de locuri de muncă în domeniul medical este variată și se caută peste 1.030 de persoane. Cei mai mulți angajatori recrutează la ora actuală medici de specializări clinice și chirurgicale respectiv medici stomatologi (existând 175 de anunțuri atât în România cât și în străinătate), asistenți medicali în centre medicale și cabinete stomatologice (80 anunțuri) și farmaciști (87 anunțuri). Oferta de joburi în străinătate este în special pentru Germania, Franța, Anglia, Irlanda, Suedia, Danemarca, Norvegia și Arabia Saudită.

Oferta salarială în domeniul medical variază în România în funcție de specializare, începând de la 500 euro și ajungând chiar și la 5.000 euro sau mai mult pentru specializările chirugicale în timp ce pentru asistenții medicali oferta începe de la 300-500 euro. În ceea ce privește locurile de muncă în străinătate, ofertele pentru medici încep de la 4.000-5.000 de euro în Franța și Germania iar pentru țările nordice de la 7.000 euro.

Principalele firme care recrutează în România

Cele mai multe oferte pentru medici și asistenți medicali sunt în București și Ilfov. Centrul Medical Prain recrutează medici specialiști în medicina de familie, Creștina Medicală Munposan caută specialiști în medicina internă, medici de familie și asistenți de laborator și pentru sala de operații, Standard Med caută medici oftalmologi și specialiși de medicină internă iar Angiomedica medici anesteziști, interniști și specializați în recuperare medicală. Regina Maria recrutează de asemenea asistenți și medici pentru București dar totodată și pentru centrul medical din Brașov. Iowemed Topmed caută medici de medicina muncii, medici de familie și medici generaliști în Constanța, Clinica Sanovil recrutează în Bistrița medici de medicina muncii, pediatri, psihiatri și anesteziști iar Bioclinica medici de laborator pentru centrele din Deva și Craiova.

În ceea ce privește domeniul farmaceutic, cele mai multe oferte se regăsesc pentru farmaciști la Help Net Farma, aceștia recrutând în București, Ploiești, Târgoviște, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Constanța; Sensiblu caută candidați în Satu Mare, Bistrița, Cluj Napoca, Alba Iulia, Brașov, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, București, Râmnicu Vâlcea iar Farmacia Gedeon Richter are anunțuri de joburi în Oradea, Hunedoara, Deva, Sibiu, Reșița, Sfântu Gheorghe.

Firme care recrutează cadre medicale pentru străinătate

Am Global Medical Recruitment recrutează în special asistente și medici specializați pe medicină internă, neurologie, psihiatrie, anestezie și terapie intensivă, ortopedie, oftalmologie, ginecologie pentru Germania, Irlanda și Anglia în timp ce Medicarrera se axează pe țările nordice Suedia, Norvegia, Danemarca având oferte pentru medici psihiatri, radiologi și medici de familie.

Franța este o țară ofertantă din punct de vedere al joburilor pentru cadrele medicale, căutându-se preponderent medici chirurgi, medici de familie, medici specialiști pe psihiatrie, ORL, gastroenterologie, pneumologie, cardiologie, anestezie, ortopezi, endocrinologie, oncologie, medicină de urgențe, obstetrică-ginecologie, radiologie, pediatrie (Business Activ Consult). Tot pentru Franța, dar și Arabia Saudită firma Head Hunting Ltd recrutează medici stomatologi și pentru diferite specializări clinici și chirugicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here