Camelia Bogdan are șanse mari de întoarcere a deciziei de excludere din magistratură

0
1245

Camelia Bogdan, judecătoarea exclusă din magistratură după ce l-a condamant la închisoare pe mogulul Antenelor, Dan Voiculescu, salută decizia prin care Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis că judecătorii naţionali pot lăsa neaplicate, fără riscul de a fi anchetaţi disciplinar, deciziile Curţilor Constituţionale, care contravin dreptului Uniunii Europene şi prin care interesele financiare ale UE sunt lăsate neapărate.

Totodată, cu ocazia pronunţării acestei decizii, Camelia Bogdan anunţă că va cere redeschiderea recursului împotriva celei de-a doua decizii de excludere a sa din magistratură.

„Sunt onorată că am putut contribui la apărarea independenţei sistemului judiciar din România. Precizez că independenţa sistemului judiciar reprezintă premisa unui Stat de drept şi prin decizia de astăzi, CJUE a menţionat că nu este loc de arbitrariu în materie.

Voi cere redeschiderea recursului împotriva celei de-a doua decizii de excludere din magistratură, corolar aplicării principiului continuităţii în lumina exigenţelor CEDO într-o cauză în care am descris cea mai periculoasă tipologie de spălare a banilor: spălarea prin justiţie, justificând de ce justiţia nu poate fi transformată de infractori într-o maşină de spălat bani”, a declarat Camelia Bogdan, pentru Epoch Times.

Camelia Bogdan apare la CY în această speţă.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here