Banca Transilvania, punctaj maxim la evaluarea comunicării cu investitorii

0
1836

Banca Transilvania a obţinut rating Vektor maxim pentru comunicarea cu investitorii în urma evaluării Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR). Este al treilea an consecutiv în care BT primește 10 puncte din 10 pentru comunicarea cu unul dintre cei mai importanți stakeholderi ai săi.

Vektor este indicatorul comunicării cu investitorii pentru companiile listate din România și este specificat pe pagina de companie de pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Analiza, realizată prima oară în 2019, are în vedere 15 criterii de evaluare și a fost auditată și în acest an de Mazars.

Banca Transilvania are peste 33.000 de acţionari și peste 70% capital românesc. Este prima bancă din România cotată la Bursa de Valori București, în 1997 şi este cel mai longeviv emitent din istoria BET, parte din acest indice de aproape 20 de ani. Pe lângă site-ul BVB, printre principalele canale de comunicare BT cu acționarii se numără platforma Relații investitori de pe site-ul băncii și întâlnirile online periodice.

Recent, banca a făcut public pentru investitori calendarul de comunicare financiară pentru acest an, iar următorul eveniment este comunicarea rezultatelor financiare anuale preliminare, în 25 februarie, și conferința telefonică pentru prezentarea acestora, în 1 martie.

Despre Banca Transilvania:

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei, acoperind toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar. Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are peste 19% cotă de piaţă, 3,4 milioane de clienţi, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi. Este singurul brand bancar românesc din Brand Finance Banking 500 (2021). Dincolo de banking, BT doreşte să aibă impact pozitiv în România, atât pentru oameni, cât şi pentru business şi mediu.

# # #

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here