Un personaj care nu a lucrat nicăieri până la 41 de ani, conform propriului CV, a devenit brusc şeful Spălării Banilor

0
1709

Pe principiul „ce-ai fost pân-acum, nu se pune, ce faci de aici înainte, contează”, Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, proaspăt numit în funcţie de premierul Orban, nu a lucrat nicăieri până la vârsta de 41de ani şi 9 luni de ani. Mai mult şi-a luat bacalaureatul la 32 de ani, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti.

Conform CV-ului public al domnului Laurenţiu Baranga, la vârsta de 26 de ani, în anul 1993, domnia sa obţine permisul de conducere pentru categoriile B, BE, CE, D1E, ultimele trei categorii fiind destinate diverselor tipuri de autovehicule de transport la care se ataşază şi remorcă. Probabil că la acea vreme, domnul Baranga se pregătea pentru profesia de şofer, neştiind ce-i va rezerva viitorul. A obţinut complexul permis dar din CV nu rezultă că ar fi lucrat undeva, nici măcar ca şofer.

În 1999 obţine prima diplomă, cea de bacalaureat, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti. Opt ani mai târziu, în martie 2007, devine „Evaluator de competenţe profesionale” prin certificatul de absolvire obţinut la Floyd AD&C Bucureşti. În CV, domnul Baranga nu specifică competenţele profesionale pe care este abilitat să le evalueze.

Două luni mai târziu, În mai 2007, apare a treia diplomă, cea de specializare în domeniul medierii obţinută la Ministerul Justiţiei – Consiliul Naţional de Mediere. Această ocupaţie, de jobmediator, va fi practicată, de domnul Baranga, abia trei ani mai târziu, începând cu anul 2010.

La 41 de ani, în anul 2008, Laurenţiu Baranga obţine diploma de licenţă la Facultatea de Management din cadrul Universităţii Ecologice.

În luna iulie a anului 2009 apare primul job în CV-ul domnului Laurenţiu Baranga, cel de director adjunct al ORNISS în cadrul Guvernului României. Fulminantă ascensiune, dar presupunem că domnia sa s-a dedicat studiilor şi a aşteptat o funcţie pe măsura cunoştinţelor dobândite.

În paralel cu activitatea profesională, urmează o adevărată avalanşă de specializări…

În luna iulie 2009, obţine diploma de specializare în Managementul Afacerilor Interne la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”/ Colegiul Naţional de Afaceri Interne, Bucureşti.

În septembrie 2009 devine formator cu certificat de absolvire obţinut la Top Quality Management, Bucureşti.

Tot în septembrie 2009 obţine certificatul de absolvire al cursului de project manager tot la Top Quality Management, Bucureşti.

Anul 2010 se dovedeşte a fi la fel de prolific pe tărâmul cursurilor absolvite, pentru domnul Laurenţiu Baranga. În iulie 2010, obţine un Certificat de Studii psihopedagogice, Nivel I, la Universitatea din Piteşti, în august 2010, obţine un Certificat de cercetare ştiinţifică, la Naţional University of Ireland, Galway, pentru ca în noiembrie, 2010 să obţină Certificatul de absolvire a Cursului de perfecţionare postuniversitară pentru Securitate şi bună guvernare la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Colegiul Naţional de Apărare.

În mai 2011, obţine şi Certificatul de Studii psihopedagogice, Nivel II, tot la Universitatea din Piteşti.

În paralel, începând din anul 2008, este doctorand al Universităţii Valahia din Târgovişte, Şcoala Doctorală şi asistent universitar al Facultăţii de Ştiinţe Economice, Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti, până în februarie 2011, an în care obţine titlul de Doctor în Management.

După efortul intens de învăţare, timp de doi ani, domnul Laurenţiu Baranga, se pare că s-a odihnit puţin, ocupându-se doar cu jobul de director adjunct al ORNISS din cadrul Guvernului României.

Revine vijelios, însă, în anul 2013 când mai obţine două certificate, cel de absolvire a Cursului de perfecţionare Înalţi Funcţionari Publici organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, în luna mai şi cel de absolvire a modulului de formare „Promotori si facilitatori ai strategiei UE pentru regiunea Dunării (SUERD) organizat de Catedrală internaţională onorifică SUERD, Academia Romană şi Universitatea Valahia din Târgovişte, în luna iunie.

Ultimul certificat obținut este consemnat în luna februarie, 2017, când domnul Baranga devine absolvent al Cursului de formare a experţilor evaluatori (calificare, specializare, perfecţionare) organizat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

Este cu adevărat impresionantă dorinţa de cunoaştere a unui om care a luat bacul la 32 de ani şi nu a muncit până la 41, probabil pentru aprofundarea studiilor, pe principiul „ori facem şcoală, ori nu mai facem, acum că ne-am apucat de ea.”

Toate aceste informaţii au fost extrase din CV-ul public al domnului Laurenţiu Baranga. Din păcate acesta se opreşte în anul 2017, fiind datat şi semnat de domnia sa, la 11aprilie.

Demn de remarcat este faptul că din momentul în care a început să muncească, domnul Laurenţiu Baranga a avut mai multe joburi în paralel. Domnia sa apare ca director adjunct ORNISS din iulie 2009, până în prezent, director de departament Ştiinţe şi Inginerie în cadrul Facultăţii de Ştiinţe şi Inginerie – Alexandria din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte, din ianuarie 2016, până în prezent, conferenţiar universitar în cadrul Facultăţii de Ştiinţe şi Inginerie – Alexandria din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte, din octombrie 2012 până în prezent, lector universitar al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, din februarie 2011 până în septembrie 2012, asistent universitar doctorand la Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, din octombrie 2008 până în februarie 2011, mediator, în cadrul Ministerului Justiţiei – Consiliul Naţional de Mediere, din 2010 până în prezent, preşedinte al Asociaţiei de Responsabilitate Economică, din 2014 până în prezent, manager de proiect la SC Haty Consult SRL, din 2017 până în prezent şi membru în ARACIS, Ministerul Educaţiei Naţionale, din 2016 până în prezent. Wow, am obosit doar trecând în revistă aceste ocupatii…

Repet, toate aceste studii şi funcţii ocupate apar în CV-ul domnului Laurenţiu Baranga numai până în luna aprilie a anului 2017. De atunci au trecut aproape trei ani şi jumătate. Oare câte cursuri a mai absolvit, între timp, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor?

Impresionantă devenire, mai ales când te gândeşti că toată această poveste de succes, a domnului Laurenţiu Baranga, a pornit de la un permis de conducere pentru categoriile B, BE, CE, D1E, obţinut la 26 de ani, când nu avea nici bacul şi nici vreo altă ocupaţie.

CV-ul domnului Laurentiu Baranga il gasiti atasat aici:

cv-europass-laurentiu-baranga- anonimizat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here