Trafic de influenta și nesocotirea unei sentinte: Antena 3, a puscariabilului Voiculescu, profita de favorurile ministrului de finante

0
933

Fostul șef de la ANAF, Gelu Diaconu, susține că ministrul de Finanțe, Orlando Teodorovici face trafic de influență în favoarea Antena 3 pentru a-și recupera activele confiscate de stat. Invocând un drept de preempțiune, Antena 3 vrea „să alunge orice potențial cumpărătorˮ.

Gelu Diaconu, fost șef de la ANAF, scrie pe pagina sa de Facebook::

„Bursa zvonurilor din MFP: Cum s-ar pregati Antena 3 sa rascumpere, la un pret cu 75% mai mic decat valoarea evaluata, activele confiscate de justitie, cu ajutorul lui Orlando Teodorovici si PSD!

Probabil ca ati observat si voi, macar din titlurile de presa, ca, in studiourile Antena 3, este promovat de ceva timp cu asiduitate guralivul urechist aka ministrul de finante, Orlando Teodorovici. Cum, in afara bla-bla-urilor, personajul nu reuseste sa vorbeasca despre finante intr-o maniera inteligibila, intrebarea fireasca este: care poate fi motivul promovarii intense a acestui personaj?

Ei bine, gurile rele vorbesc pe holurile MFP despre o noua “combinatie” marca PSD-Antena 3. Potrivit acestora, scenariul pe scurt este urmatorul:

– se acrediteaza intentionat ideea falsa ca Antena 3 ar avea, de fapt, drepturi de preemptiune pe toate activele confiscate de stat;

– scopul acestei fumigene este de a alunga orice alt potential cumparator, cumparator care vede in spatiul public ca trustul media este sprijinit chiar de ministrul de finante;

– daca la prima strigare nu se prezinta nimeni, conform legislatiei in vigoare, pretul poate scadea cu 25% apoi succesiv cu pana la 75% din valoarea initiala;

– in ultima faza, un interpus vine si cumpara activele platind 25% din valoarea initială.

Daca recititi link-ul din postarea anterioara, veti observa ca ministrul Teodorovici da asigurari ca va interveni personal in rezolvarea problemelor legata de dreptul de preemptiune al Antenei 3 asupra cladirilor si terenurilor confiscate.

Realitatea povestii cu preemptiunea este urmatoarea: Antena 3 flutura o pretinsa decizie a unei instante care priveste doar o cladire. Atat! Pe baza acestei decizii, l-au chemat pe Orlando telefonic si l-au pus sa strige public in gura mare cum va interveni el si va rezolva problema cu toate activele! Va dati seama, ca dupa asa ceva, pare destul de improbabil ca cineva sa isi doreasca sa mai intre in joc!

In link ul atasat, vedeti ca totul nu a fost decat o fumigena, pentru ca unul din activele la care Antena 3 nu are niciun drept de preemptiune este scos la licitatie de ANAF, indivizii neavand nicio posibilitate sa opreasca actiunea.

Singurul lor scop fiind acela de “a speria” pe oricine ar avea de gand sa se prezinte la licitatie.

Chiar daca justitia este aproape ingenuncheata (altfel DNA s-ar fi autosesizat fata de oribilul trafic de influenta comis de urechist), fiind vorba de bani publici, imi permit ca si contribuabil sa adresez public doua intrebari:

-Exista oare vreo legatura intre promovarea ostentativa, daca nu gretoasa de-a dreptul, a personajului Orlando si a inchipuitelor sale fapte de vitejie pe postul Antena 3 si „preemtiunea” pregatita a-i fi acordata trustului TV in recuperarea bunurilor imobile confiscate în 2014 de instanta?

-Daca nu se rezolva „preemtiunea”, exista posibilitatea folosirii unui intermediar al aceluiasi „beneficiar final” după reducerea considerabila, în faze succesive, a prețului inițial din anunțul de licitatie alaturat?

Desi este momentan un scenariu, cunoscand personajele si urmarind ce s-a intamplat deja, consider ca atat noi cat si organele competente ale statului trebuie sa urmarim cu mare atentie desfasurarea ulterioara a acestei spete.”

Toate detaliile pe:

https://evz.ro/acuzatii-teodorovici-antena-anaf.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here