Taxa pe lăcomie premiază creditele către stat, administraţia centrală şi locală şi penalizează creditele către sectorul privat, persoane fizice şi juridice!    

0
903

Economistul Florin Cîţu consideră că ultima variantă a OUG 114, publicată pe site-ul Finanţelor, favorizează firmele de stat şi le împovărează pe cele din privat şi pe românii de rând, ultimele modificări fiind făcute la comanda Rusiei de către Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, taxa pentru sistemul bancar „se aplică doar creditelor pentru sectorul persoane fizice şi juridice”.    Cu alte cuvinte, consideră senatorul PNL, „Dragnea se răzbună pe sectorul privat mai ales pe persoane fizice pentru că taxa este suportată doar de acestea”.

„Da, dragi români cu credite şi care aţi crezut în Dragnea şi hamsterii lui. V-au minţit! Şi nu numai că nu va reduce ratele la credite dar vă pune să plătiţi mai mult. Taxa se aplică doar la creditele dumneavoastră şi o veţi plăţi.

Foarte simplu: Această ordonanţă premiază creditele către stat, administraţia centrală şi locală, şi penalizează creditele către sectorul privat, persoane fizice şi juridice!

În ceea ce priveşte sistemul financiar bancar, câştigă din această ordonanţă doar Banca Internaţională de Investiţii (BII), banca lui Putin unde Eugen Teodorovici a fost numit în conducere pe 15 noiembrie 2018.

Este clar acum că OUG 114 a fost discutată de Teodorovici la Moscova şi la întâlnirea conducerii băncii BII de la Varadero, Cuba.

Rusia câştigă atât pe partea de energie, cât şi pe partea de sistem financiar prin această ordonanţă. Este şi normal, ei au scris-o, iar Dragnea şi gaşca lui de infractori au implementat-o.

PARIU: atât timp cât nu sunt plafonate şi indiferent de modul de calcul al indicelui de referinţă, dobânzile la credite cresc şi scad cu rata inflaţiei.

Mai mult, atât timp cât sunt încă determinate de piaţă (aşa cum este normal), dobânzile la credite în România rămân mai mari, cu mult mai mari decât dobânzile din ţări cu rating mai bun şi cu o economie mai deschisă şi mai competitivă. Indiferent de promisiunile comuniştilor de la PSD+ALDE.

Ţin acest pariu cu toţi “economistii”, vracii şi inginerii de la PSD+ALDE.   

O să revin cu mai multe lucruri despre această ordonanţa a trădării naţionale. Dar, cele două forme ale ordonanţei arată clar că finanţele României sunt pe mână unor incompetenţi ticăloşi.

P.S. Noile condiţii de creditare cu formulele magice ale vracilor de la PSD+ALDE, NU se aplică creditelor în derulare. Că să înţelegeţi cât v-au minţit PSD+ALDE.

Art. IX.    Prevederile art. ÎI şi III intră în vigoare la data de 2 mai 2019 şi se aplică creditelor acordate consumatorilor după această dată, precum şi refinantării creditelor acordate consumatorilor aflate în derulate la această dată”, a scris Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Toate detaliile pe:

https://adevarul.ro/economie/bani/economist-taxa-lacomie-scrisa-rusia-implementata-dragnea-suportata-omul-rand-1_5c9b259a445219c57ebc5c25/index.html

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here