Siscale AI, dezvoltator al unei platforme care folosește inteligența artificială, intenționează să atragă 800.000 de euro prin listarea pe SeedBlink. Compania este în curs de validare a unui patent în SUA

0
511
  • Un business de eficientizare a proceselor complexe IT pe baza unei soluții de inteligență artificială

  • Fondatorii targetează 800.000 de euro pe SeedBlink

  • În curs de validare pentru un patent în SUA

  • Targetează 100 de clienți în următoarele 18 luni

  • Printre clienți: Orange România și Summit Health, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale din New York

Siscale AI, companie care a dezvoltat o platformă de automatizare a proceselor IT pe baza inteligenței artificiale, intenționează să atragă 800.000 de euro prin platforma de investiții în startup-uri de tehnologie SeedBlink. Listarea a avut loc ieri, 26 aprilie, pentru membrii Seedblink Elite și Classic, în timp ce listarea pentru toți utilizatorii platformei va avea loc în a doua jumătate a lunii mai.

Din suma de 800.000 de euro, aproximativ 150.000 de euro vor fi investiți de co-fondatorii companiei. Finanțarea targetată prin SeedBlink va fi direcționată pentru continuarea cercetării și dezvoltării produsului, marketing și vânzări.

Compania a fost lansată în 2015 în New York de către Petrică Ruță, un român cu peste 25 de ani de experiență în domeniul IT, stabilit din anul 2012 în SUA. Ulterior, i s-au alăturat Bogdan Perian, Călin Cornigeanu, Cristian Ruță, Bogdan Sass, Bob Dimicco, Andreas Enotiadis.

În curs de validare a unui patent în SUA

Ideea lansării Siscale AI și a Arcanna.ai, produsul principal al companiei, a fost determinată de experiența fondatorilor în domenii precum securitate cibernetică, data science, dezvoltare și integrare software.

Arcanna.ai ajută specialiștii în securitate cibernetică în trierea alertelor și automatizarea a

numeroase procese manuale. Printre acestea se numără colectarea de informații de tip threat intelligence, crearea automată a tichetelor sau deduplicarea alertelor. De altfel, compania este în proces de validare a unui patent în SUA pentru un element al Arcanna.ai. Patentul se referă la colectarea de feedback de la agenți multipli pentru trainingul modelului de inteligență artificială.

“Am lansat Arcanna.ai datorită experienței în zona de securitate cibernetică, dar mai ales ca urmare a problemelor pe care le întâmpinau clienții noștri. Aceste două elemente ne-au condus la ideea că este nevoie de o abordare nouă. Arcanna.ai, produsul pentru care targetăm finanțare prin SeedBlink, este unul extrem de util specialiștilor în securitate cibernetică, un domeniu vital al IT-ului. Investiția va fi folosită în special pentru dezvoltare, mai ales că în prezent suntem în curs de validare a unui patent în SUA pentru aceasta soluție. Ne bucurăm să ne listăm pe SeedBlink, o platformă care ajută atât de multe startup-uri de tehnologie să își continue creșterea”, afirmă Petrică Ruță, CEO și co-fondator Siscale AI.

100 de clienți în următoarele 18 luni

Pentru 2021, fondatorii își doresc să valideze produsul și să-l lanseze ca software as a service, iar în următoarele 18 luni vizează să înregistreze 100 de clienți. Managementul targetează atât piața din Europa cât și pe cea din SUA. Printre clienții Siscale se numără Orange România și Summit Health, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale din New York.

“Siscale AI este un startup activ în SUA, dar cu rădăcini românești. O echipă de seniori care a demarat din Cisco și a vândut produse și servicii de securitate cibernetică marilor corporații americane, care își concentrează energiile către un produs bazat pe AI ce va suplini activitatea umană. Arcanna.ai, produsul dezvoltat de Siscale, transformă procese complexe, economisind timp și bani, fără a sacrifica calitate. Listarea către Clubul SeedBlink este o mișcare agilă, în drumul către runda Serie A”, declară Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO al SeedBlink.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here