Se caută furnizori pentru ,,Dusterul,, elicopterelor

0
2217
Se caută furnizori pentru ,,Dusterul,, elicopterelor

Grupul francez Airbus Helicopters caută furnizori în România. Are nevoie de la borduri şi sisteme de ghidare până la materii prime. A găsit deja trei companii: Turbomecanica, Alro Slatina şi Romtehnica, dar mai caută şi altele. Reprezentanţii grupului s-au întâlnit cu peste 70 de firme locale.

Noi lucrăm deja pentru Super Puma, dorim să ne implantăm la Braşov şi să deschidem un centru de inginerie aici”, spune Marius Berceanu, director companie furnizoare.

Se bazează pe experiența specialiștilor din Brașov

Şefii Airbus se bazează pe experienţa în aeronautică a specialiştilor de la Braşov şi pe dorinţa de a creşte a companiilor care pot deveni furnizori aici.„Vrem să livrăm în întreaga lume elicoptere produse în România şi de-abia aşteptăm primul contract semnificativ în acest sens. Deja avem furnizori buni în România, dar vrem ca în baza acestor legături şi experienţe să dezvoltăm legături cu noi furnizori”, afirmă Serge Durand, directorul general Airbus Helicopters România.

Competitivitatea asigură vânzarea

Competitivitatea asigură vânzarea elicopterelor noastre şi pentru asta avem nevoie de furnizori pe măsură”, adaugă Franck Micholet, vicepreşedintele departamentului de management al aprovizionării şi achiziţiilor.

Camerele de comerţ româno-franceză şi româno-germană ajută Airbus România să-şi pregătească furnizorii.„Investiţia Airbus în Braşov s-a făcut pentru că aici există competenţe, există resurse umane competitive, bine calificate”, spune Adriana Record, director executiv, Camera de Comerţ Româno-Franceză.Sunt companii, româneşti şi germane, care sunt deja învăţate cu standarde ridicate”, precizează Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane.

55 de milioane de euro

Fabrică inaugurată la Ghimbav este cea mai nouă investiție Airbus în ţara noastră şi se ridică la 55 de milioane de euro. Airbus va produce aici elicopterul H215. Aparatul de zbor, denumit „Duster-ul elicopterelor”, poate opera în condiţii dificile, la temperaturi între minus 40 si plus 40 de grade Celsiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here