Plahotniuc si Usatai-mafiotii Republicii Moldova

0
2368
Plahotniuc si Usatai-mafiotii Republicii Moldova

Autorităţile din Republica Moldova au emis, luni seară, mandat pentru arestarea lui Renato Usatîi, primarul oraşului Bălţi şi liderul formaţiunii proruse Partidul Nostru. Se pare însă că edilul ar fi fugit la Moscova.

Renato Usatîi este primarul municipiului Bălți din Republica Moldova din iunie 2015. De atunci, a intrat în vizorul presei și al bloggerilor, fiind criticat că a făcut mai multe promisiuni în campania electorală pe care nu le-a îndeplinit. Mai mult a chiulit de la primărie! Într-un an de mandat n-a muncit decât vreo 70 de zile! În restul s-a ocupat de iubita sa, iar din când în când mai ținea câte-o conferință pe pagina sa on-line. Într-una dintre acestea, la un moment dat, se vede că primarul n-are pantaloni pe el.

Mandatul de arestare, care este valabil inclusiv la nivel internaţional, a fost emis de Judecătoria sectorului Centru din Chişinău, existând suspiciuni că politicianul de opoziţie s-ar afla în Rusia, la Moscova, notează Unimedia și Mediafax.

Primarul Renato Usatîi este învinuit în dosarul penal privind tentativa de omor a omului de afaceri rus Gherman Gorbuntov.

Atentatul a avut loc în martie 2012. Killerul Vitalie Proca a tras 8 gloanțe în Gorbuntov care era la Londra. Acesta a supraviețuit ca prin minune.

Gherman GORBUNTOV, bancher rus, declara în 2014 pentru postul Antena1: „Eu cred că Proca a executat un ordin al lui Renato Usatîi. Sunt foarte multe convorbiri telefonice de-ale lui unde el povesteşte cum mi-a furat banca, cum l-am terminat, cum ar trebui să fie decisă soarta mea definitiv”.

După atentat, în on-line a apărut o înregistrare cu o discuție prin Skype dintre Renato Usatîi și omul de afaceri Gherman Gorbuntov. Cei doi pomenesc, în respectiva convorbire, numele unor politicieni moldoveni cunoscuți și ale unor bancheri ruși influenți. Gorbuntov a prezentat această înregistrare anchetatorilor care cercetează cauzele tentativei de omor asupra sa, notau, la vremea respectivă, jurnaliștii de la Antena1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here