Scrisoare deschisă adresată cu durere românilor de analistului politic Ilie Şerbănescu 3 Votes

2
1420

Aici m-am născut, mi-am petrecut copilăria, mi-am făcut studiile şi am muncit până când am ieşit la pensie. Am muncit 42 de ani din care 22 pentru propăşirea socialismului şi 20 pentru revenirea capitalismului.

Acum sunt la pensie.
Să nu credeţi cumva că m-am pricopsit. Chivernisesc banii în primul rînd pentru plata facturilor, curentul electric, gaze, apa curentă, cablu tv, internet, telefon şi câte altele.
Tot uitându-mă prin facturi am observant că eu, ca şi dvs, plătesc apa la o companie numită Apa Nova, care e o companie franţuzească, dar îmi vinde apă românească pentru că, cu siguranţă, nu o aduce din Franţa.

Deci eu, atunci când fac duş sau când îmi fac un ceai, îl fac cu apă românească, dar banii mei pleacă în Franţa.
Curentul electric îl plătesc la o companie italiană numită Enel. Deci, cum am aprins un bec, am deschis o supapă prin care banii mei se scurg în Italia. Sunt convins că nici Enelul nu-mi vinde curent italian.
Gazul metan îl plătesc la GDF Suez (Gaz de France Suez), firmă tot franţuzească ce îmi vinde mie şi multor altora gaz metan românesc, dar banii noştri pleacă să se integreze în UE.
Telefonul, indiferent că-l plătesc la Telecom, Vodafone, Orange sau Cosmote, îmi mai zboară din portofel nişte bani către zări străine.
Cablul TV şi internetul le plătesc la RCS & RDS. Patronul lor, pe nume Zoltan Teszary, locuieşte la Budapesta şi nu ştie nici el dacă e român sau nu.
Ce să vă mai spun că, dacă bag benzină în rezervor, m-am integrat şi cu maşina în Europa sau în Rusia.

Ferească Dumnezeu de vreun împrumut la bancă, pe care mărturisesc că nu l-am făcut, dar sunt sigur că mulţi au fost nevoiţi să-l facă şi acum plătesc dobânzi grele şi comisioane către bănci străine fiindcă, în afară de CEC, nu mai e nici o bancă românească.
Dacă umplem coşul cu merinde la supermarket, iarăşi aruncăm cu banii peste mări şi ţări fiindcă marfa e aproape 90% de import.
Deci…… toată lumea consumă şi nimeni nu mai produce nimic, iar banii românilor se scurg în afara ţării.

Recordul de a creşte datoria publică la 30 miliarde de euro…ne aparţine!

Cât mai poate dura o asemenea situaţie?
Dumnezeu să ne lumineze mintea!
Cât timp vom mai putea trage apa la Bucureşti ca să facem plata la Paris, ca şi până acum?

Fă un bine ţării tale! Citeşte şi dă mai departe! Aşa, poate, Dumnezeu va lumina mintea unora şi altora!

Cu drag, Ilie Şerbănescu

2 COMMENTS

 1. “Cat timp ?” muuuult timp
  Doar cand accepti ca ai o problema poti sa incepi sa o tratezi si sa ii cauti solutii.
  Cand o sa terminan cu alinturile ca ce popor falnic cu istorie si tuneluri pe sub Bucegi si alte avioane o sa incepem sa curatam rahatul din adunatura asta de granite numita Romanika.
  Nu politicienii sunt de kkt, noi popourul suntem niste putori de kkt, pentru ca nu avem nici cultura nici dorinta sa incepem sa o cream sau sa copiem una sanatoasa.
  Asa ca mai trebuie sa treaca multi ani si multe partide gen AUR pana sa se activeze constiinta noastra si sa admitem ca NOI suntem problema si sa incepem sa ne civilizam.
  Nu strainii ne fura, NOI ne vindem ieftin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here