www.sfin.ro Web analytics

Acasă Recomandări România, în stare de șoc! DIICOT a intervenit. Cum se face traficul...

România, în stare de șoc! DIICOT a intervenit. Cum se face traficul de minori

0
1416
Procurorii DIICOT Alba au decis, vineri, trimiterea în judecată a patronilor grupului de firme Filadelfia din Bistrița, care dețin Tabita Tour, fiind acuzaţi de trafic de minori şi evaziune fiscală. Tabita Tour este cel mai cunoscut transportator din Spania. Dosarul va fi judecat de magistrații de la Tribunalul Alba

Asociații grupului de firme Filadelfia Ioan Eugen Sighiartău, Gavril Sighiartău, Gelu Petrică Sighiartău, Gavril Sighiartău jr., Tabita Mihaela Ani, Leia Eugenia Coman şi Ionela Cristina Sighiartău au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT Alba, pentru constituire de grup infracțional organizat

După 6 ani de cercetări, dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, în data de 2 iulie, și urmează să fie verificat în camera preliminară.

Ministerul Finanțelor Publice, Agenția Națională de Administrare Fiscală și Direcția Generală Juridică s-au constituit părți civile în acest proces.Tabita Tour SRL, Filadelfia SRL și Plus Filadelfia Autoservice, firme care fac parte din grupul Filadelfia, sunt părți responsabile civilmente.

Primele cercetări în acest dosar au început în anul 2013, când procurorii DIICOT Alba au descins la Bistrița și au efectuat o serie de percheziții la sediul firmei de transport bistriţene Filadelfia, dar şi la domiciliile administratorilor acesteia, Gavril Sighiartău şi Ioan Eugen Sighiartău.

Scandalul a izbucnit însă șapte luni mai devreme, în martie 2013, când directorul de vânzări pe zona sud al societăţii Tabita Tour, care face parte din grupul Filadelfia, Romulus Dumitrescu, din Vâlcea, a fost arestat preventiv la propunerea DIICOT Alba Iulia pentru trafic de minori.

În acelaşi dosar a mai fost arestat preventiv Mihai Claudiu Uveges din Braşov, şofer la aceeaşi firmă. Un alt inculpat, şofer şi el, a fost cercetat în libertate după ce a fost de acord să coopereze cu anchetatorii. O a treia persoană arestată a fost o femeie din Galaţi, Luminiţa Magheru, în timp ce mama acesteia – Viorica Vieru, în vârstă de 71 de ani la acea vreme, a fost cercetată în libertate.

Romulus Dumitrescu, Mihai Claudiu Uveges, Luminiţa Magheru şi Viorica Vieru au fost acuzaţi și anchetați pentru că ar fi racolat minore şi le-ar fi transportat în Spania, în scopul practicării prostituţiei.

În 2014, Romulus Dumitrescu, Mihai Claudiu Uveges, Victoria Vieru și Luminița Magheru au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT Alba, pentru trafic de minori. Doi ani mai târziu, Romulus Dumitrescu și Mihai Claudiu Uveges au fost achitați, în timp ce Luminița Magheru a fost condamnată definitiv la 10 ani de închisoare, iar Viorica Vieru a primit 3 ani de închisoare cu suspendare.

Reamintim că DIICOT Alba a solicitat ân 2013 şi 2016 arestarea inculpaţilor Ioan Eugen Sighiartău, Gavril Sighiartău, dar în ambele cazuri cererile au fost respinse de către magistrații Tribunalului Alba.

Filadelfia este un grup bistrițean de firme deținut de familia Sighiartău cu activități în domeniile transport rutier de persoane, intern și internațional (Tabita Tour), turism (Filadelfia Turism), asigurări (DirektAsig), transport de marfă (Filadelfia Marfă) și construcții (Filadelfia Construcții).

Potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe , Tabita Tour a finalizat anul trecut cu afaceri de 72,4 milioane de lei (15 ­mi­lioane de euro), în creștere cu 7% față de anul anterior, iar Filadelfia Group în 2018 cifra de afaceri a fost de  44 milioane euro, potrivit ziarulromanesc.es

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here