Puiu Popoviciu, mai “aproape” de România. Instanța britanică a decis predarea sa către autorități

0
1188

O instanţă din Marea Britanie a decis ca miliardarul Puiu Popoviciu, condamnat definitiv în România, să fie predat autorităţilor din România, anunţă Antena 3. Decizia este însă una în primă instanţă, putând fi atacată de Popoviciu.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu, condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în mod definitiv, la 7 ani închisoare cu executare în dosarul “Ferma Băneasa”, a fugit din ţară înainte să poată fi încarcerat. Acesta a fost reţinut în august 2017 de London Motropolitan Police, însă a fost eliberat după plata unei cauţiuni de 200.000 de lire.

Instanțele britanice au stabilit termenele de judecată pentru extrădarea în România a lui Puiu Popoviciu, Alexander Adamescu și a cunoscutului interlop Florin Ghinea, poreclit “Ghenosu”, informează Realitatea TV.

Primul pentru care instanțele regale britanice au stabilit termenul de judecată este omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat la 7 ani de închisoare. El urmează să se prezinte în fața judecătorilor pe 15 octombrie.

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în data de 2 august 2017, la 7 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul “Ferma Băneasa”. După ce a fost dat în urmărire internaţională, el a fost reţinut la Londra în 14 august, anul trecut, după ce s-a prezentat împreună cu un avocat la poliţia londoneză. Omul de afaceri a fost pus în libertate în schimbul unei cauţiuni de 200.000 de lire sterline, fiind obligat să poarte o brăţară electronică de supraveghere.

Alexander Adamescu, fiul defunctului miliardar Dan Adamescu, urmează să se prezinte la instanță pe 30 octombrie. El a fost arestat în lipsă în mai 2016, iar în martie acest an a fost capturat la Londra.

Fiul lui Dan Adamescu a fost arestat preventiv a doua oară, în cursul lunii martie, în Marea Britanie ,după ce o instanță londoneză a constatat că acesta ar fi folosit acte false în timpul judecării procesului de extrădare. Alexander Adamescu a mai fost arestat în vara anului 2016, fiind acuzat de dare de mită, dar a fost eliberat pe cauțiune.

Totodată, Curtea regală din Westminster a programat pe 12 noiembrie judecarea extrădării pentru interlopul român Florin Ghinea, cunoscut drept “Ghenosu”. El a fost dat dispărut după şi-a făcut pierdută urma chiar în timpul unor percheziții.

Reamintim că interlopul din Dâmbovița, dat în urmărie internaţională în luna mai, atunci când a reuşit să fugă chiar înaintea unor descinderi DIICOT la locuinţa sa, a fost prins pe 13 august. Acesta a fost găsit şi reţinut la periferia Londrei, în Hertfordshire.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here