Proprietar al Euromedia, Vlad Moisescu (asociat al firmei de panotaj cu Sebastian Ghiță), intră în afaceri și cu frații Murad înființând un en-gros de medicamente… Despre dosarele penale în cercetare ale lui Moisescu – fost coordonator de campanie pentru alianța PRM/PRU – DNA nu mai suflă. Vlad Moisescu este fiul procurorului Sorin Moisescu și creierul afacerilor penale ale lui Andrei Chiliman

0
11577

Fostul deputat și trezorier PNL Vlad Moisescu, totodată fost șef al Cancelariei Guvernului în mandatul de premier al lui Călin Popescu Tăriceanu, acum director de campanie al alianței electorale dintre Partidul România Unită (PRU) și PRM, a revenit în afaceri, înființând alături de libanezul Ahmed Murad, fratele lui Mohammad Murad, cel mai mare hotelier din România, și de încă o persoană firma Pharma Health International, care are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al produselor farmaceutice. Principalul asociat al firmei, fără însă să dețină controlul, este Ahmed Murad, absolvent de Medicină ca și fratele său Mohammad Murad, cu 50% din părțile sociale. Vlad Moisescu, la rândul său de profesie medic chirurg, și Marian Nicolae Lăpuște au fiecare câte 25% din capitalul Pharma Health International SRL. Potrivit CV-ului său de doctorand la Academia de Poliție, Lăpuște a fost consilier pe relații cu publicul la Guvern la începutul anilor ’90 și deține firma cu profil imobiliar MP Master SRL.

Sediul social al noii firme de comerț farma angro se află în Buftea, pe strada Industriei nr. 4, unde companiile Sima Prod și MGC Food Network din grupul familiei Murad, care controlează printre altele Spring Time, dețin mai multe depozite de produse alimentare. De altfel, documentele oficiale ale Pharma Health International descriu adresa ca fâcând parte din “activul depozit de brânzeturi Buftea, stație dedurizare apă, inclusiv stație răcire amoniac”.

În ianuarie anul acesta, asociații Pharma Health International au decis ca firma să contracteze un credit în valoare maximă de 60.000 euro, împrumutul urmând a fi luat fie de la o bancă comercială, fie de la un IFN, fie de la persoane fizice. În trecut, Moisescu, fiul fostului procuror general al României Sorin Moisescu, a mai fost acționar la firmele Team Media Communication și Team International Consult, cu profil de consultanță și radiate în 2012, respectiv 2016.  Anterior, ultima oară când Vlad Moisescu s-a aflat în atenția publică a fost în 2015, când a fost pus sub control judiciar ca inculpat în dosarul Apa Nova al DNA, cu acuzații de complicitate la evaziune fiscală și la spălare de bani. De atunci, însă, procurorii anticorupție din România nu au mai comunicat nimic cu privire la evoluția acestui dosar, care fusese deschis de procurorii DNA Ploiești Lucian Onea și Laura Bucică. Între timp, Onea a fost revocat din funcția de procuror și este cercetat penal pentru constituire de grup infracțional.

Moisescu a mai fost cercetat în 2015 pentru suspiciuni de constituire de grup infracțional organizat și trafic de influență în formă continuată într-un dosar DNA în care personaj principal era fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, dosar în care, de asemenea, nu s-a mai făcut nicio comunicare oficială de atunci. Din acel dosar provin și o serie de stenograme de convorbiri telefonice interceptate purtate de Vlad Moisescu cu Sebastian Ghiță, “scurse” în presă la acea dată. În ianuarie 2019, președintele Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, a anunțat, cu ocazia semnării protocolului de constituire a alianței electorale cu PRM, că Vlad Moisescu va fi directorul de campanie al alianței. Fostul deputat Sebastian Ghiță, care a aderat la PRU în 2016, a anunțat recent că va candida la alegerile europarlamentare, urmând a ocupa prima poziție a listei pe care o va prezenta alianța PRU-PRM. “Ce teme vreau sa abordăm în această campanie și la care să ne răspundă și slugile lui Soros de la Uniunea Scufundăm România: poziția față de imigranți. (…) România este creștină, nu umplem țara de moschei!”, a spus Ghiță, printre altele, în anunțul oficial al candidaturii. Instanța a revocat recent, definitiv, ultimul mandat de arestare emis pe numele lui Ghiță, astfel că acesta se poate întoarce oricând din Serbia, unde a plecat în decembrie 2016.

Vlad Moisescu a intrat în politică în martie 1990, ca membru PNL. În perioada 1990-1992 a fost vicepreședinte al Organizației Tineretului Universitar Național Liberal, după care a ajuns succesiv vicepreședintele PNL sector 1, președintele filialei PNL sector 1 și membru al Delegației permanente PNL, membru al Biroului Permanent Central al PNL și, din 2009, vicepreședinte PNL și responsabil pentru regiunea București-Ilfov. Moisescu a fost consilier în Guvernele Radu Vasile (1998 – 2000) și Mugur Isărescu (2000 – 2001), iar în guvernarea Vasile a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale “Poșta Română”. Între 2005 și 2008 a fost șeful Cancelariei Guvernului Tăriceanu și coordonator al consilierilor de stat. În februarie 2013 a intrat în conflict cu președintele PNL Crin Antonescu, care l-a acuzat că s-a aliat cu președintele Traian Băsescu, fiind exclus din PNL în mai 2013, împreună cu Andrei Chiliman. Cei doi au înființat ulterior o formațiune numită Inițiativa România Liberală. În același an, Vlad Moisescu și Diana Tușa s-au înscris în PNȚCD.

Citește mai mult aici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here