Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că vrea să închirieze de pe piaţa liberă aproape 300 de locuinţe de pentru soluţionarea cazurilor sociale

0
1307

“Primăria Municipiului Bucureşti închiriază – în contextul în care numărul celor aflate în administrarea Municipalităţii destinate acestor situaţii este insufficient – de pe piaţa liberă locuinţe pentru soluţionarea cazurilor sociale. Primăria Capitalei a publicat astăzi, pe site-ul www.pmb.ro, anunţul pentru închirierea a 291 de unităţi locative de 1, 2 şi 3 camere în zonele B, C şi D ale municipiului Bucureşti. Primăria Municipiului Bucureşti închiriază apartamentele de la proprietari, în vederea subînchirierii acestora persoanelor evacuate sau în curs de evacuare, dar şi pentru cazurile sociale deosebite”, relevă un comunicat al PMB.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că, în viitorul apropiat, urmează ca acest program să fie eficientizat prin construirea de locuinţe atât pentru persoanele evacuate, cât şi pentru tineri.

“Având în vedere că la Primăria Capitalei, de mai mulţi ani, există numeroase solicitări de locuinţe sociale, cazuri care nu s-au putut rezolva din cauza lipsei unui fond locativ suficient, am luat decizia să demarăm de urgenţă procedurile de închiriere a aproape 300 de locuinţe, destinate cazurilor sociale deosebite, urmând ca, în viitorul apropiat, să eficientizăm acest program prin construirea de locuinţe atât pentru persoanele evacuate, cât şi pentru tineri”, a declarat Firea.

Se estimează subînchirierea a 291 de unităţi locative, anume: 144 de garsoniere, 85 de apartamente cu 2 camere şi 62 de apartamente cu 3 camere, precizează PMB.

Chiria solicitată pe unităţile locative ce urmează a fi închiriate nu va depăşi următoarele valori: 800 lei cu TVA – locuinţă cu o cameră, 1.000 de lei cu TVA – unitate locativă cu două camere, 1.200 lei cu TVA – locuinţă cu trei camere, mai relevă sursa citată.

Această măsură a fost luată ca urmare a faptului că numărul de locuinţe aflate în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti pentru astfel de cazuri este insuficient, în prezent existând înregistrate la Primăria Capitalei peste 3.000 de solicitări de locuinţe sociale, se mai arată în comunicat.

În anunţul postat pe site-ul PMB se arată că orice participant poate depune ofertă pentru un număr mai mare de unităţi locative, dar nu mai puţin de 15 situate în acelaşi imobil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here