Parlamentul României, stimații noștri senatori și deputați, nu credeți că a sosit vremea ca acum, la sfârșit de mandat, să demiteți tot consiliul ASF, același consiliu care, în frunte cu tovarășul Mișu Negrițoiu, ne-a adus atâtea prejudicii financiare în privința taxei obligatorii RCA?

0
2287
autoritate-supraveghere

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România respinge categoric propunerea Autorității de Supraveghere Financiară referitoare la cotația de primă în sumă de 7.540 de lei a unei polițe RCA pentru un autovehicul de peste 16 tone și reamintește faptul că prima de risc pentru această categorie este de 2.011 lei, iar diferența de 5.949 lei reprezintă costuri administrative și profitul societăților de asigurări pentru produsul RCA.

Transportatorii solicită demisia președintelui ASF, Mișu Negrițoiu, susținând că a făcut posibilă „jecmănirea noastră, a transportatorilor, a cetățenilor”.

,,Furați din condei,,

„Parlamentul României, stimații noștri senatori și deputați, nu credeți că a sosit vremea ca acum, la sfârșit de mandat, să demiteți tot consiliul ASF, același consiliu care, în frunte cu tovarășul Mișu Negrițoiu, ne-a adus atâtea prejudicii financiare în privința taxei obligatorii RCA? Nu credeți că organele abilitate ale statului ar trebui să se sesizeze din oficiu și să cerceteze unde sunt cu adevărat toți banii încasați din RCA? Să agreezi la Guvern, la data de 14 Septembrie, un tarif de referință la autovehiculele peste 16 tone, de aproximativ 6.200 lei/an, să prezinți apoi, la o lună distanță, un tarif de 7.540 lei/an, în care, în continuare pretinzi că profitul asiguratorului este de doar 1%, denotă faptul că ai o părere foarte proastă despre poporul român, denotă faptul că te crezi deasupra tuturor, chiar deasupra legii, când îți permiți să lași să fim furați din condei”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTA.

Negrițoiu a scăzut taxa de administrare

Reprezentanții Confederației au participat la ședința organizată la ASF, în data de 14 octombrie. Potrivit COTAR, președintele ASF a prezentat cu o zi înainte propunerea de tarif RCA pentru un autovehicul de peste 16 tone, aceasta fiind în cuantum de 9.800 lei/an, declarând că în urma negocierilor, „ca la târg”, s-a ajuns la 7.960 lei/an nenegociabil.

„Cu toate că nu a participat pe 14 octombrie la ședință, dar în urma negocierilor cu directorii și actuarialul ASF, se pare că domnul Mișu Negrițoiu a scăzut taxa de administrare la 25%. COTAR a obținut un preț de 7.540 la un autovehicul peste 16 tone, preț care, totuși, nu este cel declarat de Vorniceanu Marius, vicepreședinte ASF, la data de 14 septembrie 2016”, susțin transportatorii.

În opinia acestora, președintele ASF nu a declarat până în prezent că pe anii 2013, 2014 și 2015 diferența dintre totalul încasărilor RCA și plata efectivă a daunelor pe aceeași perioadă este de aproape 700 de milioane de lei, iar această sumă a rămas în conturile asiguratorilor. Cu toate acestea, reprezentanții COTAR susțin că președintele ASF afirmase că la 100 de lei încasați, asiguratorul plătește 130 de lei daună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here