Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat că în legea salarizării unitare va exista un capitol separat referitor la salariile demnitarilor, primarilor şi viceprimarilor, arătând că acestea vor fi calculate pornind de la salariul mediu pe economie

0
1640
parlamentul-romaniei

„Este un capitol separat pentru indemnizaţiile demnitarilor, primarilor şi viceprimarilor, care se calculează începând cu salariul mediu pe economie. De ce am făcut acest lucru? Cred că este o precizare care trebuie făcută, pentru că la toţi ceilalţi bugetari se porneşte de la salariul de bază, la care se adaugă sporurile. Or, demnitarii, primarii şi viceprimarii au indemnizaţii care nu cuprind niciun fel de sporuri, nici măcar sporul de vechime, şi atunci, ca să fie pe o bază corectă pentru toată lumea, s-a optat pentru această variantă”, a explicat Olguţa Vasilescu în debutul şedinţei de guvern.

Ea a subliniat că până în anul 2021 vor fi corectate toate „inechităţile” în sistemul de salarizare, urmând ca după acest an fiecare bugetar să beneficieze de o creştere egală a salariilor.

„Până acum, sindicatele au primit foarte bine această lege. Va trebui să o avem adoptată până la 1 iulie anul acesta”, a adăugat ministrul Muncii.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că forma legii salarizării vehiculată este una de lucru, fiind baza de plecare care trebuie pusă în dezbatere pentru ca la final fiecare cetăţean să ştie ce salarizare au cei plătiţi din fonduri publice.

„Este o formă de lucru. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l spună şi ministrul Muncii şi premierul şi eu şi oricine susţine acest demers este că această formă este baza de plecare. Mi se pare neproductiv ca o lege pe asemenea magnitudine, care poate schimba din temelii, practic, sistemul public de salarizare, poate să fie un nou concept, să vii cu un proiect la care stai foarte multe luni, îl pui pe masă şi, după aia, stai tot timpul în defensivă să-ţi aperi produsul tău. Nu.

Este pus în dezbatere, să aibă toată lumea puterea, răbdarea şi înţelepciunea să fie o dezbatere serioasă şi cât mai publică cu putinţă pentru ca, la final, fiecare să ştie ce salarizare are fiecare om care este plătit de la stat: judecător, procuror, preşedinte de stat, preşedintele Camerei, ministru, primar, funcţionar. Oricine, orice cetăţean are dreptul să ştie exact ce salarizare are fiecare dintre noi care primim bani din banii publici”, a afirmat Dragnea, la un post de televiziune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here