Mediul de afaceri este parazitat de 260.000 de firme cu capital negativ

0
6638

Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM), atrage atenţia că avem 260.000 de firme cu capital negativ, care parazitează mediul de afaceri

Domnia sa consideră că, dacă aceste companii nu îşi completează capitalul în şase luni, ar trebui să fie radiate, pentru bunul mers al economiei. “Trebuie să facem curat în piaţă”, a spus domnul Pârvan, subliniind că economia are nevoie de o lege a insolvenţei, dar că ea ar trebui modificată”.

În acest context, preşedintele PIAROM propune, printre altele, ridicarea plafonului de îndatorare pe care o companie trebuie îl aibă ca să intre în insolvenţă şi care acum este de 40.000 de lei.

Domnia sa a menţionat: “Avem insolvenţe în care acţionarul a finanţat foarte bine firma. Propunerea noastră este ca, înaintea deschiderii procedurii de insolvenţă, acţionarilor să li se convertească aceste creanţe în acţiuni”. De asemenea, domnul Pârvan este de părere că, înainte de insolvenţă, companiile aflate în dificultate ar trebui să treacă printr-o procedură de mediere.

Cristian Pârvan a mai spus:    “La companiile strategice, nu văd nicio soluţie pentru ieşirea din impas – nici de insolvenţă, nici de faliment”,concluzionând că trebuie să salvăm cât mai mult din avuţia economiei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here